Η μετά Colin McRae εποχή στα videogames

grid_bumper_02Η ρεαλιστική μηχανή παιχνιδιού που κρύβονταν κάτω από το «καπώ» του «Colin McRae: DiRT» μετονομάζεται από Neon σε EGO και το νέο δημιούργημα της Codemasters είναι έτοιμο να σαρώσει τις ψηφιακές πίστες με έντονο κινηματογραφικό αέρα.

Γρήγορο, εντυπωσιακό, χωρίς ίχνος μετριοφροσύνης αλλά και μετριότητας, το «Grid» κομπάζει για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παγιδεύσει τον παίκτη μπροστά από την οθόνη του PC ή την τηλεόραση της παιχνιδομηχανής του.

Πίστες από μια ποικιλία τοποθεσιών (Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία) μετατρέπονται σε καμβά που υποδέχεται δίχως παράπονο τα σημάδια από τα ελαστικά των οχημάτων που θα οδηγήσετε. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του παιχνιδιού είναι το νέο σύστημα καταστροφής των τρισδιάστατων μοντέλων οχημάτων, ένα σύστημα που κάνει ακόμα πιο ρεαλιστικά τα τρακαρίσματα και τις επαφές με κάθε είδους εμπόδια. Το αποτέλεσμα είναι άφθονες εντυπωσιακές σκηνές τις οποίες θα ζήλευαν και χολιγουντιανές ταινίες!

Ο χειρισμός είναι αρκετά εύκολος και σε ελάχιστο χρόνο θα τον συνηθίσετε. Στην έκδοση για Xbox 360 που δοκιμάσαμε, η δεξιά σκανδάλη παίζει το ρόλο του γκαζιού, η αριστερή αυτόν του φρένου, ο αριστερός μοχλός αντικαθιστά το τιμόνι και ο δεξιός μεταβάλει την οπτική γωνία της ελεύθερης κάμερας. Η αλλαγή της κάμερας γίνεται πατώντας το αριστερό bumper.

Οι πιο… «μερακλήδες» οδηγοί, βέβαια, θα καταφύγουν στη λύση μιας τιμονιέρας, προκειμένου να απολαύσουν το «Grid» σε όλο του το μεγαλείο. Επίσης, προτείνουμε να συνδέσετε την κονσόλα σας με ένα αξιοπρεπές σετ ηχείων, ώστε να νιώσετε την αδάμαστη ιπποδύναμη των απίστευτων αυτοκινήτων του παιχνιδιού να ταρακουνά το σαλόνι σας!

Στον τομέα των γραφικών, είναι πραγματικά κρίμα να μην απολαύσετε το «Grid» σε μια HD τηλεόραση, μιας και τόσο τα μοντέλα των οχημάτων όσο και οι πίστες είναι σχεδιασμένα με μοναδική λεπτομέρεια. Παράλληλα, ειδικά εφέ όπως εκρήξεις, καπνοί ή θραύσματα από κατεστραμμένα οχήματα στην πίστα θα σας κάνουν να πιστέψετε πως όντως βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι των «εξωτικών» αυτοκινήτων του «Grid».

Απολαύστε, λοιπόν, γενναίες δόσεις ταχύτητας οδηγώντας από μια Ferrari F430 GT μέχρι μια Lamborghini Murcielago GTR και από μια Aston Martin DBR9 μέχρι μια απαστράπτουσα Porsche 911 GT3-RSR

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Xbox 360, PS3, DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Dionic