Ηλεκτρονικός… Κούγιας στο Nintendo DS

image0076Χωρέστε ολόκληρη αίθουσα δικαστηρίου στη φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo και εντυπωσιάστε το ψηφιακό ακροατήριο με τις ρητορικές σας ικανότητες.

Πολλοί είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να προσβληθεί κανείς από το μικρόβιο της δικηγορίας: βλέποντας ένα δικαστικό δράμα, παρακολουθώντας «Μάτλοκ» ή υπερασπίζοντας τον μικρό Παναγιωτάκη στο συμβούλιο των καθηγητών, προκειμένου να γλιτώσει την αποβολή. Όποια και να είναι η περίπτωσή σας, το «Apollo Justice Ace Attorney» για το DS φροντίζει να ικανοποιήσει τη ρητορική σας δίψα, καθώς αποτελεί τον άξιο διάδοχο του «Phoenix Wright Ace Attorney».

Στο νέο τίτλο εισάγεται ένας ελαφρώς… χασοδίκης χαρακτήρας για πρωταγωνιστής, ο νεαρός και γεμάτος πάθος Apollo Justice. Μαζί με τη μυστηριώδη ταχυδακτυλουργό Trucy, ο φιλόδοξος δικηγόρος ξεκινά να διερευνά μια σειρά περίεργων δικαστικών υποθέσεων. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Apollo, λοιπόν, καλείστε να συνδυάσετε ένστικτό, λογική και παρατηρητικότητά ώστε να εντοπίσετε σημαντικά στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, από την δικογραφία και από τις καταθέσεις των μαρτύρων. Στο ρόλο του αντιπάλου σας δίνει ρεσιτάλ ο ιδιοφυής δημόσιος κατήγορος Klavier Gavin.

Η δράση χωρίζεται σε δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Ξεκινάτε με το τμήμα της έρευνας, όπου πρέπει να συγκεντρώσετε στοιχεία χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του DS και μια σειρά εργαλείων σήμανσης. Παράλληλα, συζητάτε με μάρτυρες προκειμένου να συλλέξετε πληροφορίες. Φυσικά κάποιοι μάρτυρες δεν έχουν αγαθά κίνητρα και η παρουσίαση αντιφάσεων στα λεγόμενά τους ή στοιχείων που τους διαψεύδουν, μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν την κατάθεσή τους.

Το δεύτερο τμήμα διαδραματίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και αφορά στην υπεράσπιση των πελατών του Apollo. Θα χρειαστεί να επανεξετάσετε μάρτυρες για να αποκαλύψετε την αλήθεια χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του Nintendo DS για να σταματήσετε κάθε διαδικασία φωνάζοντας «Objection!» (ένσταση). Κατά την αγόρευση σας, θα χρειαστεί να αναπαραστήσετε το έγκλημα σε διαγράμματα και να υποδείξετε στην οθόνη αφής την δική σας εκδοχή των γεγονότων. Ακόμη θα πρέπει να μελετήσετε δικογραφίες, στοιχεία και προφίλ μαρτύρων ώστε να συνδυάσετε κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα σας οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου!

Τέλος, ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό προστίθεται στην σειρά, η ικανότητα του Apollo να αντιλαμβάνεται συνήθειες. Αυτό του επιτρέπει να συγκεντρώνει την προσοχή του σε κάποιες ασυνείδητες ενέργειες των μαρτύρων οι οποίες όμως μπορούν να αποκαλύψουν πως ψεύδονται. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο οι παίκτες θα πρέπει να επικεντρωθούν στον εκάστοτε χαρακτήρα και να εντοπίσουν στην οθόνη αφής την νευρική συνήθεια ώστε να αγχώσουν τον μάρτυρα και να αποκαλυφθεί η αλήθεια…

ΣΥΣΤΗΜΑ

Nintendo DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5

ΗΧΟΣ: 8

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec