Στη φετινή CES, στο Λας Βέγκας, η κορεάτικη εταιρεία είχε έντονη παρουσία με μια σειρά από συσκευές, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από την τεχνολογική καινοτομία.


Νέες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
Samsung 3D CubeΣτην «ψηφιακή οικογένεια» της Samsung προστίθενται οι ST5500 και ST5000, οι νέες PL150 και PL100 της σειράς 2View με διπλή οθόνη, ενώ τα μοντέλα ES70 και ES65 εμπλουτίζουν τη δημοφιλή σειρά ΕS.


Οι ST5500 και ST5000 14,2MP διακρίνονται για τον καλαίσθητο σχεδιασμό τους, ενώ το σχέδιο του φακού Schneider – KREUZNACH είναι εμπνευσμένο από την καθρεπτική γραφή του Leonardo da Vinci. Η βραβευμένη φέτος με CES Innovation Award φωτογραφική μηχανή ST5500 διαθέτει μία οθόνη αφής WVGA AMOLED 3,7 ιντσών και ασύρματη συνδεσιμότητα, που περιλαμβάνει Bluetooth 2.0, Wi-Fi και DLNA. Χάρη στο 7x οπτικό ζουμ στον πανίσχυρο φακό, την τεχνολογία Dual Image Stabilization και πληθώρα «έξυπνων» εφαρμογών όπως το Smart Auto 2.0, οι δύο ψηφιακές μηχανές προσφέρουν ασυναγώνιστη ποιότητα λήψης.


Samsung ST5500

Samsung ST5500

Η προσθήκη των PL150 και PL100 στη σειρά 2View με οθόνη στη μπροστινή και πίσω όψη της συσκευής, διευρύνει τη γκάμα της Samsung με δύο φωτογραφικές μηχανές στα 12,2MP. Χάρη στη μπροστινή οθόνη 1,5 ιντσών, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τραβάει προσωπικά πορτρέτα με ακρίβεια. Τα δύο νέα μοντέλα προσφέρουν αναβαθμισμένες τις δημοφιλείς εφαρμογές της σειράς 2View, όπως το Children mode – που αιχμαλωτίζει την προσοχή των παιδιών για τέλειες λήψεις, το Self-Timer και το Auto Smart.


Samsung Touch of Colour.
Τα νέα μοντέλα ES70 12,2MP και ES65 10,2MP, με οθόνη LCD 2,7 και 2,5 ιντσών αντίστοιχα, διαθέτουν υψηλής ποιότητας ευρυγώνιο φακό 27mm με 5x οπτικό ζουμ και ενσωματώνουν τεχνολογία Digital Image Stabilisation.


Νέες βιντεοκάμερες από τη Samsung
Tρία νέα μοντέλα, οι HMX-S10, HMX-S15 και HMX-S16, κάνουν τη νέα S Series τη σειρά βιντεοκαμερών full HD με την υψηλότερη απόδοση στην ιστορία της Samsung. Οι τρεις νέες βιντεοκάμερες περιλαμβάνουν το νέο επεξεργαστή Victoria Engine και έναν αισθητήρα εικόνας Back Side Illumination CMOS 1/2,3 inch. Τα μοντέλα HMX-S15 και HMX-S16 είναι τα πρώτα που προσφέρουν ταυτόχρονα ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Wi-Fi και DLNA, καθώς και Samsung AllShare. Κάθε βιντεοκάμερα της σειράς διαθέτει φακούς Schneider Kreuznach Varioplan-HD, 18x Intelli Zoom και LCD οθόνες αφής 3,5 ιντσών με graphic user interface. Επιπλέον, χρησιμοποιούν εσωτερική μνήμη Solid State Drive (SSD) για μεγαλύτερη διάρκεια.


h-series-front_sideΟι νέες full-HD ψηφιακές βιντεοκάμερες HMX-H200, HMX-Η203, HMX-H204 και HMX-H205 της σειράς H διαθέτουν αισθητήρα εικόνας BSI CMOS, που είναι σχεδιασμένος να απορροφά περισσότερο φως από άλλους. Η εσωτερική μνήμη τους είναι υψηλών επιδόσεων χρησιμοποιώντας Solid State Drive. Διαθέτουν ευρυγώνιο φακό 37 χιλιοστών, με οπτικό ζουμ 20x και Smart Optical Image Stabilisation. Επιπλέον χαρακτηριστικά των νέων βιντεοκαμερών H-Series αποτελούν η δυνατότητα λήψης ψηφιακών φωτογραφιών 4,7 mega-pixel, το Smart Auto mode που επιλέγει αυτόματα την κατάλληλη σκηνή λήψης, καθώς επίσης και το Time Lapse recording.


Η Samsung επεκτείνει επίσης τη διάσημη σειρά compact ψηφιακών βιντεοκαμερών F με την προσθήκη τριών μοντέλων ultra-zoom, συμβατών με το YouTube™, τις SMX-F40, SMX-F43, και SMX-F44. Η νέα γενιά F προσφέρει στους χρήστες πρόσθετα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της μπαταρίας και το 65x Intelli Zoom, το οποίο δίνει τη δυνατότητα εστίασης σε μακρινές εικόνες. Οι SMX-F43 και SMX-F44, διαθέτουν μπαταρία με διάρκεια ζωής περισσότερη από πέντε ώρες. Συνδυαστικά με την προηγμένη τεχνολογία συμπίεσης δεδομένων H.264, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν βίντεο έξι ωρών για κάθε 16GB εσωτερικής μνήμης. Οι SMX-F40, SMX-F43 και SMX-F44 είναι εξοπλισμένες με το πρόγραμμα intelli studio 2.0 και με το animated thumbnail, που απλοποιεί τον τρόπο που οι χρήστες αναζητούν video clips.


Τέλος, οι νέες SMX-C20, SMX-C24 και full HD HMX-M20 compact ψηφιακές βιντεοκάμερες είναι εργονομικά σχεδιασμένες, καλαίσθητες, πλήρως εξοπλισμένες με χρήσιμες λειτουργίες και διαθέτουν τον ενσωματωμένο φακό 25 degree Active Angle, ο οποίος ήταν το χαρακτηριστικό σχεδιαστικό γνώρισμα των προκατόχων τους, SMX-C10 και HMX-R10. Ειδικά, η HMX-M20 χρησιμοποιεί τον αισθητήρα εικόνας Back Side Illumination (BSI) CMOS, οπτικό ζουμ 8x, intelli-zoom 12x και ανάλυση 12MP. Με την SMX-C24, οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ενσωματωμένη επεκτάσιμη flash μνήμη των 16GB. Επιπρόσθετα, οι τρεις βιντεοκάμερες είναι εξοπλισμένες με το πρόγραμμα intelli studio.


23 βραβεία καινοτομίας

Samsung BDP6900

Samsung BDP6900

23 βραβεία καινοτομίας, μεταξύ των οποίων και 3 «Best of Innovations» απονεμήθηκαν στη Samsung κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης. Αναλυτικότερα, η εταιρεία τιμήθηκε με τρία βραβεία για οικολογικό σχεδιασμό, τρία για τις LED back-lit Full HD τηλεοράσεις, ένα για Plasma Full HD τηλεόραση, τρία για Blu-ray players, ένα για σύστημα home theater, δύο για digital audio players, δύο για ψηφιακές κάμερες, ένα για ψυγείο, έξι για κινητά τηλέφωνα και ένα βραβείο για multi display οθόνη.


Επιδεικνύοντας ευρεία γκάμα συσκευών τελευταίας τεχνολογίας, όπως καινοτόμα e-readers και εγκαινιάζοντας το πρώτο application store για τηλεοράσεις παγκοσμίως, η Samsung αποκάλυψε στη CES 2010 την επόμενη διάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία, τοποθετώντας στο επίκεντρο τις σειρές των 3D προϊόντων που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.


Η τεχνολογία 3D αλλάζει τα δεδομένα του Home Entertainment το 2010 και η Samsung πρωταγωνιστεί με μία ευρεία γκάμα προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας συμβατά με 3D, περιλαμβανομένων των σειρών LED 9000, 8000 και 7000, LCD και Plasma τηλεοράσεις, καθώς επίσης και Blu-ray player. Όλα αυτά τα προϊόντα είναι συμβατά με τα πολλαπλά πρότυπα 3D – συμπεριλαμβανομένων των half και full HD, καθώς και του προτύπου “Blu-ray 3D”.


Οι νέες σειρές LCD 750 και 650 διαθέτουν βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, DLNA και νέο σχεδιασμό Crystal Design. Ιδιαίτερα η σειρά LCD 750 ενσωματώνει επιπλέον τα χαρακτηριστικά της νέας 3D τεχνολογίας.


Samsung LED8000 3D

Samsung LED8000 3D

Πέρα από την εκπληκτική ποιότητα εικόνας, οι εξαιρετικά λεπτές Plasma HD 8000, 7000 και 6500 series προσφέρουν επιπλέον προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης με την αναβαθμισμένη υπηρεσία περιεχομένου Internet@TV. Παράλληλα είναι συμβατές με τα αναθεωρημένα πρότυπα του EnergyStar 4.0.


Η τελευταία σειρά των Blu-ray Players της Samsung περιλαμβάνει το BD-C6900, το Blu-ray Player που τιμήθηκε με το βραβείο “CES Best of Innovations 2010”. Το BD-C6900 διαθέτει ενσωματωμένο 3D playback και υποστηρίζει τα νέα πρότυπα 3D Blu-ray. Παράλληλα το BD-C7500 αποτελεί το λεπτότερο Blu-ray player έως σήμερα και το BD-C6500 συνδυάζει εξαιρετική απόδοση με υψηλή ταχύτητα. Βραβείο “ Best of Innovations 2010” έλαβε και το HT-C6730W Blu-ray Home Theater System. Η νέα σειρά Home Theater διακρίνεται για το νέο ρετρό σχεδιασμό στα ηχεία και την ολοκαίνουρια τεχνολογία Crystal Amplifier Pro της Samsung, που εξασφαλίζει ακριβή αναπαραγωγή ήχου και μηδαμινές παρεμβολές θορύβου.