Νέα μοντέλα Vaio παρουσίασε η Sony, τα οποία ανήκουν στη σειρά F για multimedia εφαρμογές και στη σειρά Y για όσους βρίσκονται σε διαρκή μετακίνηση μαζί με το laptop τους.


Vaio F Series_3Τα νέα VAIO της σειράς F της Sony έχουν τη δύναμη για την επεξεργασία Full HD video και αρχείων εικόνας, για να παρακολουθήσετε ταινίες από Blu-ray Disc™ και για πολλές άλλες εργασίες.


Οι ταινίες, τα παιχνίδια και η προσωπική σας συλλογή αρχείων media ζωντανεύουν στην επαγγελματικής κλάσης οθόνη Full HD VAIO Display Premium των 16.4”. Η αντιθαμβωτική οθόνη καλύπτει σε ποσοστό 100% το χρωματικό χώρο Adobe RGB για την πιστότερη και πιο ζωντανή αναπαραγωγή των χρωματικών τόνων. Άλλα μοντέλα της σειράς VAIO F διαθέτουν υψηλής ποιότητας οθόνη VAIO Display με ανάλυση Full HD 1920 x 1080.


Η εκπληκτική απόδοση στην αναπαραγωγή multimedia διασφαλίζεται από τους επεξεργαστές της τελευταίας σειράς της Intel® CoreTM i7 (τετραπλού πυρήνα, με 8 threads). Η δύναμή τους συμπληρώνεται από έναν οδηγό εγγραφής Blu-ray Disc και, επιπλέον, 8 GB κύριας μνήμης DDR3 για να μπορεί να διαχειρίζεται απαιτητικές εφαρμογές βίντεο χωρίς δυσκολία. Η κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce® GT330M σε συνδυασμό με 1 GB μνήμης GDDR3 VRAM και την αρχιτεκτονική παράλληλης επεξεργασίας CUDA, αποδίδει γραφικά 3D με λεπτομέρεια.


Vaio F Series_2Η μεγάλη υπολογιστική ισχύς και οι δυνατότητες του συστήματος γραφικών καθιστούν τα νέα VAIO F ιδανικά για την επεξεργασία του Full HD video που γράψατε με την Handycam®. Συνδέστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο SATA στην θύρα eSATA/USB και θα έχετε μέχρι και πέντε φορές πιο γρήγορη μεταφορά αρχείων από μια σύνδεση USB 2.0.


Απολαύστε τις ταινίες σας στα νέα VAIO της σειράς F τα οποία έρχονται εφοδιασμένα με οδηγό Blu-ray Disc ή με οδηγό Blu-ray Disc Combo. Τα μοναδικά συστήματα Motion Reality HD και Video Optimiser σας εγγυώνται ομαλή ροή εικόνας και περισσότερο «κινηματογραφική» αναπαραγωγή των Full HD ταινιών από Blu-ray Disc.


Η τελευταία έκδοση Dolby® Home Theater v3 θα σας τυλίξει με τον δυνατό ήχο surround με εξαιρετική διαύγεια, είτε ακούτε μουσική, είτε τους διαλόγους της ταινίας, είτε τους ήχους του παιχνιδιού.


Τα νέα VAIO της σειράς F έρχονται με αυθεντικά Windows® 7 Home Premium. Η άνετη πληκτρολόγηση έχει βελτιωθεί με την προσθήκη ενός αριθμητικού πληκτρολογίου πλήρους μεγέθους για γρήγορη και ασφαλή εισαγωγή δεδομένων.


Το παρεχόμενο λογισμικό περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του Picture Motion Browser VAIO Edition, το οποίο έχει πλέον βελτιστοποιηθεί. Η συγκεκριμένη –εύκολη στη χρήση– εφαρμογή, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις δικές σας ‘επαγγελματικές’ ταινίες σε λίγα και κατανοητά βήματα και να τις μεταφέρετε σε δίκους DVD ή Blu-ray.


Η νέα σειρά VAIO F έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ενεργειακά αποδοτική. Ένας αισθητήρας φωτισμού ρυθμίζει αυτόματα τα επίπεδα φωτεινότητας της οθόνης, εξοικονομώντας ενέργεια σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού. Υπάρχει επίσης ένα εύχρηστο κουμπί ‘Display Off’ το οποίο απενεργοποιεί την οθόνη όταν ακούτε μουσική ή βλέπετε τανία από δίσκο Blu-ray σε μια συνδεδεμένη τηλεόραση.


Τα νέα multimedia notebook υψηλής απόδοσης της σειράς VAIO F θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από το τέλος Ιανουαρίου 2010.


Τεχνικά χαρακτηριστικά



Μοντέλο
VAIO VPCF11Z1E/BI VAIO VPCF11M1E/H
Επεξεργαστής Intel® Core™ i7-720QM Intel® Core™ i5-520M
Λειτουργικό σύστημα Αυθεντικά Windows® 7 Home Premium Αυθεντικά Windows® 7 Home Premium
Μνήμη 8 GB DDR3 SDRAM 4 GB DDR3 SDRAM
Σκληρός δίσκος 500 GB Serial ATA 500 GB Serial ATA
Οθόνη VAIO Display Premium

41,6 εκ. (16.4”) Full HD (1920 x 1080)

Αντιθαμβωτική (Anti-glare), 100% κάλυψη χρωματικού χώρου Adobe RGB

VAIO Display

41,6 εκ. (16.4”) Full HD (1920 x 1080)

Κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce® GT 330M

(1 GB GDDR3 VRAM)

NVIDIA® GeForce® GT 330M

(1 GB GDDR3 VRAM)

Οδηγός οπτικού δίσκου Blu-ray Disc™ εγγραφής

BD-R/-RE/-ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM

Blu-ray Disc™ ανάγνωσης

BD ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM

Βάρος & διαστάσεις 3,2 κιλά (με την παρεχόμενη μπαταρία),

263 x 31-41 x 387,2 χιλστ. (Β x Υ x Π)

3,2 κιλά (με την παρεχόμενη μπαταρία),

263 x 31-41 x 387,2 χιλστ. (Β x Υ x Π)

Άλλα WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth®, κουμπί απενεργοποίησης οθόνης (Display Off),  φινίρισμα premium black WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth®, κουμπί απενεργοποίησης οθόνης (Display Off),  φινίρισμα γκρι ανθρακί


Νέα σειρά VAIO Υ
Το ελαφρύτατο Vaio της σειράς Y διαθέτει οθόνη 13.3” με οπίσθιο φωτισμό LED. Τα νέα λεπτά VAIO της σειράς Y διαχειρίζονται με στυλ την καθημερινή ψηφιακή σας ζωή και κάθε multimedia απαίτησή σας. Ζυγίζουν λιγότερο από 1,8 κιλά και ξεχωρίζουν χάρη στο κομψό τους σώμα που διαθέτει τμήματα από κράμα μαγνησίου για έξτρα ανθεκτικότητα, αλλά και από την κυλινδρικη άρθρωση της οθόνης. Με την πραγματικά ευρεία οθόνη ‘VAIO LED Display’ των 13.3” έγγραφα, γραφικά και οποιοδήποτε άλλο αρχείο, προβάλλεται με λεπτομέρεια.


Vaio Y Series_1Η κατανάλωση ενέργειας έχει ελαχιστοποιηθεί με τη χρήση των χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστών της Intel. Η διάρκεια της στάνταρ μπαταρίας φτάνει τις 9 ώρες. Ένας μικροσκοπικός μετασχηματιστής AC καταλαμβάνει τον λιγότερο δυνατό χώρο όταν ταξιδεύετε.


Το πλήρες πληκτρολόγιο έχει σχεδιαστεί για άνετη πληκτρολόγηση, με ακριβείς αποστάσεις μεταξύ των πλήκτρων και θετική απόκριση στο πάτημα. Ο έλεγχος και η πλοήγηση αρχείων multimedia είναι πιο εύκολα από ποτέ με το νέο ‘multi gesture touchpad’: κάντε κυκλικό scroll στην οθόνη, πλοηγηθείτε μπροστά και πίσω, ζουμάρετε με ένα ‘τσίμπημα’ και περιστρέψτε γύρω από έναν άξονα, μόνο με κινήσεις ακριβείας των ακροδακτύλων σας.


Για μεγαλύτερη ευκολία, ένα κουμπί ASSIST στην πρόσοψη σας δίνει πρόσβαση στην υπηρεσία VAIO Care. Αυτό το νέο και εύκολο στη χρήση πρόγραμμα, σας βοηθά στην υποστήριξη, στην διάγνωση και στην επίλυση των προβλημάτων που ίσως αντιμετωπίσετε με το VAIO, με λίγα μόλις κλικ. Το VAIO Care σας βοηθά ακόμη και να σώσετε και να ανακτήσετε τα δεδομένα σας στην περίπτωση που το notebook δεν φορτώνει το λειτουργικό του σύστημα.


Μπορείτε να προ-παραγγείλετε τα VAIO της σειράς Y από το Sony Style Store (www.sonystyle.eu).


Τα νέα notebook VAIO της σειράς Y από το Sony θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από τα τέλη Ιανουαρίου 2010.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά



Μοντέλο
VAIO VPCY11S1E
Επεξεργαστής Επεξεργαστής Intel® Core™ Duo SU7300
Λειτουργικό σύστημα Αυθεντικά Windows® 7 Home Premium

(64-bit)

Μνήμη 4 GB DDR3 SDRAM (800 MHz)
Σκληρός δίσκος 320GB Serial ATA / 5400 rpm
Οθόνη 33,8 εκ.(13.3”) 16:9 VAIO Display (1366×768) με οπίσθιο φωτισμό LED
Σύστημα γραφικών Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD
Οδηγός οπτικού δίσκου
Βάρος & διαστάσεις 1,78 κιλά (με την παρεχόμενη μπαταρία),

226,5 x 23,7-32 x 326 χλστ.

(Β x Υ x Π)

Άλλα WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, κάμερα web MOTION EYE, έξοδος HDMI, VAIO/Assist buttons / ασημένιο φινίρισμα