H Forrester Research τοποθέτησε τo EMC Documentum στη θέση του Ηγέτη της αγοράς Διαχείρισης Επιχειρησιακού Περιεχομένου (ECM).


EMC_Documentum_CenterStageΣτην έκθεση με τίτλο “The Forrester Wave™: Enterprise Content Management Suites, Q4 2009”, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το Νοέμβριο του 2009, αναφέρεται ότι η “η EMC διατηρεί την ηγετική της παρουσία στις εφαρμογές ECM και συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της παρέχοντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες και ισχυροποιώντας περαιτέρω τις εφαρμογές διαχείρισης εγγράφων, δημιουργίας αντιγράφων, ανίχνευσης και διαχείρισης αρχείων. Η εταιρεία συνεχίζει να σημειώνει μεγάλη πρόοδο, εστιάζοντας στην ταχύτερη ανάπτυξη κι εγκατάσταση των εφαρμογών, στην καλύτερη ενοποίηση τους με εφαρμογές τρίτων και στη βελτίωση του User Interface.”


Σύμφωνα με τη Forrester, οι επενδύσεις στον κλάδο του ECM παραμένουν προτεραιότητα, καθώς οι επιχειρήσεις και, γενικά, οι αγοραστές λογισμικού διαχείρισης περιεχομένου :
– Επιθυμούν πιο ευέλικτες κι ελαφρές λύσεις,
– Απογοητεύονται από τις ασυνέχειες και τα κενά στις εφαρμογές,
– Θέλουν όλο και περισσότερο να μπορούν να ενοποιήσουν το SharePoint με άλλα συστήματα,
– Δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για λειτουργίες που συνεργάζονται με άλλες εφαρμογές,
– Έχουν ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο του content contribution.


Η παρουσίαση της πλατφόρμας EMC Documentum xCelerated Composition Platform (xCP) (http://www.emc.com/solutions/business-need/collaboration/documentum-xcelerated-composition-platform.htm) αποτελεί ένα μεγάλο άλμα προς την κατεύθυνση της ταχείας ανάπτυξης των εφαρμογών εκείνων που η αγορά αποκαλεί “contextual applications”.


emc_docΜε το Documentum xCP, οι system integrators, οι ανεξάρτητες εταιρείες λογισμικού, αλλά και οι IT developers μιας επιχείρησης, μπορούν να φτιάξουν και να εγκαταστήσουν λύσεις case processing γρήγορα, με χαμηλότερο κόστος και με λιγότερα resources. Οι εφαρμογές Case processing στοχεύουν στο να βοηθήσουν το συντονισμό του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι συνεργάζονται και αξιοποιούν τις πληροφορίες που διαθέτουν για να λάβουν κάποιες αποφάσεις, και αφορούν σύνθετα patterns εργασίας που συναντάμε στην πλειοψηφία των δραστηριοτήτων ενός οργανισμού.


Το Documentum xCP είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών, η οποία έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την πολυπλοκότητα και τους κινδύνους ενός project. Παρέχει fully integrated τεχνολογίες, εργαλεία για την ανάπτυξη και την εγκατάσταση εφαρμογών, accelerators για τις εφαρμογές αυτές, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο configuration και μικρότερη στο γραπτό κώδικα. Η Booz Allen Hamilton, η οποία κέρδισε το διαγωνισμό xCP Designer’s Challenge, κατάφερε χρησιμοποιώντας το Documentum xCP, να χτίσει μέσα σε οκτώ μέρες μια εφαρμογή σχετική με ένα government case-processing (http://www.emc.com/about/news/press/2009/20091109-01.htm).


Το Documentum αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της διαχείρισης επιχειρησιακού περιεχομένου, διαθέτοντας core functionalities τα οποία περιλαμβάνουν τη διαχείριση εγγράφων, τη διαχείριση επιχειρησιακών διαδικασιών, τη διαχείριση αρχείων, τη διακράτηση αρχείων, την εικονική συνεργασία (collaboration), τη διαχείριση Web περιεχομένου και τη διαχείριση ψηφιακών assets. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα ECM, οι πελάτες μπορούν να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του Documentum ώστε να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες διαχείρισης περιεχομένου της επιχείρησης τους, αξιοποιώντας το EMC Captiva <http://www.emc.com/products/family/captiva-family.htm>, για τη σάρωση και ψηφιοποίηση εγγράφων (enterprise capture), το EMC Documentum CenterStage <http://www.emc.com/products/detail/software/centerstage.htm> ™ για ασφαλή εικονική συνεργασία, το EMC Document Sciences <http://www.docscience.com/>® για τη διαχείριση της επικοινωνίας με τους πελάτες της επιχείρησης και το EMC SourceOne <http://www.emc.com/sourceonecity> ™ για εφαρμογές πληροφορικής διακυβέρνησης.


emc

emc

Τον περασμένο Οκτώβριο, η EMC παρουσίασε μια σειρά από νέες εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να εκμεταλλευτούν καλύτερα και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Microsoft SharePoint Server που διαθέτουν <http://www.emc.com/about/news/press/2009/20091019-01.htm> . Οι εφαρμογές αυτές προσφέρουν στους κατόχους του SharePoint τη δυνατότητα πλήρους ενοποίησης με το Documentum, για καλύτερο content aggregation, αυξημένη απόδοση και έλεγχο των θεμάτων συμμόρφωσης, με το Captiva, για τη μετατροπή απλών χάρτινων εγγράφων σε έξυπνο περιεχόμενο, καθώς και με το EMC SourceOne για την πληρέστερη ανεύρεση και την επιτήρηση εγγράφων νομικού χαρακτήρα.


Η οικογένεια εφαρμογών My Documentum, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα από την EMC, (http://www.emc.com/about/news/press/2009/20091110-01.htm) επιτρέπει σε καθέναν μέσα σε μια επιχείρηση να αξιοποιεί τις δυνατότητες ECM κατευθείαν μέσα από το περιβάλλον συνηθισμένων εφαρμογών, όπως το Microsoft Outlook, ο Microsoft Windows Explorer και το Microsoft SharePoint. Με την οικογένεια εφαρμογών My Documentum, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που έχουν μεγάλη επιχειρησιακή σημασία, και παράλληλα να ελέγξει το κατά πόσο συμμορφώνονται με τις αρχές πληροφορικής διακυβέρνησης και να τις αρχειοθετήσει χωρίς να χρειαστεί να αφήσει τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί καθημερινά.