Oι ειδικοί του ανεξάρτητου Αυστριακού οργανισμού δοκιμών AV-Comparatives την κατέταξαν στους τρεις κορυφαίους παρόχους antivirus για το 2009.


kaspersky-logoΠιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέλαβε τη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας το βραβείο “Silver Award” στην κατηγορία “Product of the year 2009”, λόγω της υψηλής βαθμολογίας που συγκέντρωσε στο πλαίσιο των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και είχαν ως στόχο την αξιολόγηση της προστασίας που προσφέρουν οι λύσεις antivirus.


Ο αναγνωρισμένος Αυστριακός οργανισμός AV-Comparatives πραγματοποιεί συγκριτικές δοκιμές λύσεων antivirus ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς του AV-Comparatives, μόνο οι λύσεις που εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ανίχνευσης απειλών λαμβάνουν μέρος στην έρευνα.


Κατά τη διάρκεια του χρόνου, ο οργανισμός AV-Comparatives υποβάλει τις λύσεις antivirus σε διάφορες δοκιμές πάνω σε κριτήρια όπως: η ποιότητα της on-demand ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού, η απόδοση, τα επίπεδα προληπτικής προστασίας και προστασίας από πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές, καθώς και η απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού από το σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που τα εργαστήρια του AV-Comparatives διεξήγαν δυναμικές δοκιμές, σε ένα περιβάλλον κανονικών συνθηκών.


Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009, οι διάφορες εκδόσεις των προϊόντων της Kaspersky Lab σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στις δοκιμές του AV-Comparatives και έλαβαν πολλές φορές την κορυφαία αξιολόγηση “Advanced +”. Συνολικά, τα προϊόντα της Kaspersky Lab έλαβαν έξι φορές αξιολόγηση “Advanced +” και δύο φορές αξιολόγηση “Advanced” το 2009. Οι ειδικοί των εργαστηρίων του AV-Comparatives στάθηκαν στην αποτελεσματικότητα, τη λειτουργικότητα, τις επιδόσεις και την ευκολία χρήσης των προϊόντων.


Οι υψηλές επιδόσεις των λύσεων ασφαλείας της Kaspersky Lab συνέβαλαν στο να περιληφθεί η εταιρεία ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους παρόχους λύσεων ασφαλείας για το 2009, λαμβάνοντας το βραβείο “Silver Award” στην κατηγορία “Product of the year 2009”.
Σύμφωνα με την αναφορά του AV-Comparatives, η Kaspersky Lab «εμφανίζει πολύ υψηλούς ρυθμούς προληπτικής ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού και καλούς ρυθμούς αντενεργής ανίχνευσης malware».


Επίσης, οι ειδικοί των εργαστηριών στάθηκαν στις δυνατότητες απομάκρυνσης κακόβουλου λογισμικού και επαναφοράς συστήματος των προϊόντων της Kaspersky Lab. Οι λύσεις της εταιρείας ενεργούν αποτελεσματικά χωρίς εμφανή αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματος. Επιπλέον, μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στις ανάγκες τόσο των αρχάριων, όσο και των προχωρημένων χρηστών. «Η Kaspersky έλαβε το “Silver Award” καθώς προσέφερε ορισμένα από τα καλύτερα προϊόντα του 2009», σημειώνουν οι ειδικοί του AV-Comparatives.


Πέρα από αυτή τη διάκριση, η Kaspersky Lab κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία “Whole Product Dynamic Protection”. Σε αυτή την κατηγορία, οι λύσεις antivirus αξιολογήθηκαν κάτω από πραγματικές συνθήκες για την προστασία που προσφέρουν ενάντια σε ενεργές απειλές, αξιοποιώντας το πλήρες φάσμα των τεχνολογιών (προληπτικών και αντενεργών) που διαθέτουν.


Η σύνοψη της αναφοράς του AV-Comparatives είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/summary/summary2009.pdf