Η συνεργασία της με το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Σύρου, αποδεικνύει τη συμμετοχή της στον κλάδο και την τεχνογνωσία της στον εξοπλισμό εκπαίδευσης.


multiramaΠιο συγκεκριμένα η Multirama παρέδωσε πρόσφατα στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Σύρου έναν υπερσύγχρονο Προσομοιωτή Γέφυρας Πλοίου και έναν Προσομοιωτή Μηχανοστασίου, που θα συμβάλουν στην προσέλκυση νέων στο Ναυτικό Επάγγελμα.


O προσομοιωτής γέφυρας περιλαμβάνει απεικόνιση γέφυρας, χειρισμό συσκευών Radar-Arpa και απεικόνισης χαρτών, με σκοπό την μελέτη αποφυγής συγκρούσεων και τους χειρισμούς ναυσιπλοΐας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. O προσομοιωτής μηχανοστασίου περιλαμβάνει τα συστήματα και τα μηχανήματα των σύγχρονων ER, τα αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου εξ’ αποστάσεως, τα τοπικά σημεία ελέγχου, την ασφάλεια και τους συναγερμούς, με σκοπό την άσκηση φυλακής των μηχανικών πλοίου σε μεταβαλλόμενες συνθήκες. Ο καθένας από τους δύο προσομοιωτές περιλαμβάνει ένα σταθμό εργασίας, εκπαιδευτή και σταθμούς για τους εκπαιδευόμενους.


H συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης, μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Η διαθεσιμότητα, επάρκεια και καταλληλότητα της υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και η γνώση χρήσης της από το εκπαιδευτικό προσωπικό, επιτρέπει την ανάδειξη του ναυτικού σχολείου σε περιβάλλον σύγχρονης μάθησης.


Με τα εργαστήρια προσομοίωσης, το ελληνικό ναυτικό σχολείο εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο και δημιουργικό οργανισμό που θα παράγει γνώση και τους αυριανούς ενεργούς Πλοιάρχους και Μηχανικούς της Εμπορικής Ναυτιλίας, οι οποίοι θα αναλάβουν να υποστηρίξουν το έργο και τα συμφέροντα της μεγαλύτερης ναυτιλίας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και από τις μεγαλύτερες του κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.