Η Kaspersky Lab ανακοινώνει ότι το Kaspersky Anti-Virus 2010 έλαβε την κορυφαία διάκριση του αναγνωρισμένου ανεξάρτητου Αυστριακού οργανισμού AV-Comparatives.


Kaspersky AntiVirus 2010Το Δεκέμβριο του 2009, τα εργαστήρια του οργανισμού AV-Comparatives πραγματοποίησαν μια συγκριτική δοκιμή 16 δημοφιλών λύσεων antivirus, η οποία αφορούσε στον αντίκτυπο των λύσεων antivirus στους πόρους και στη συνολική απόδοση του συστήματος. Η δοκιμή είχε ως στόχο να αναδείξει σε ποιο βαθμό τα διάφορα προγράμματα antivirus επιβραδύνουν την απόδοση κοινών εργασιών του χρήστη.


Στο πλαίσιο της δοκιμής, εξετάστηκαν επτά συνηθισμένες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων: η αντιγραφή, η αρχειοθέτηση και αποκωδικοποίηση αρχείων, η λήψη εφαρμογών από το Διαδίκτυο και η εγκατάσταση και εκκίνηση προγραμμάτων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε η δημοφιλής σουίτα δοκιμών WorldBench.


Η λύση Kaspersky Anti-Virus 2010 έλαβε βαθμολογία Advanced+, παρουσιάζοντας ελάχιστες επιπτώσεις στην απόδοση του υπολογιστή. Το προϊόν της Kaspersky Lab πέτυχε υψηλότερες βαθμολογίες στις δοκιμές από τις λύσεις antivirus των McAfee, Symantec, Microsoft, AVG, ESET, G DATA, Bitdefender και Avast.


Η σειρά προϊόντων για προσωπική χρήση της Kaspersky Lab, δηλαδή οι λύσεις Kaspersky Anti-Virus 2010 και Kaspersky Internet Security 2010, αξιοποιούν τεχνολογία αιχμής στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών.


Η λύση Kaspersky Internet Security 2010 συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία ελέγχου εφαρμογών, η οποία προχωρά στην αξιολόγηση ασφαλείας άγνωστων μέχρι πρόσφατα προγραμμάτων malware, μέσω του καινοτόμου συστήματος Kaspersky Security Network και της μοναδικής τεχνολογίας εικονικοποίησης Sandbox, η οποία προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για τη λειτουργία των διαφόρων εφαρμογών.


Η πλήρης έκδοση της αναφοράς, υπό τον τίτλο “Performance Test. Impact of Antivirus Software on System Performance”, είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού AV-Comparatives, στη διεύθυνση: http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/performance-tests.