Η δράση της εταιρείας χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους, με τη δεύτερη να ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2000 και να διατηρείται μέχρι σήμερα

cosmos logoΣυνεχίζει την αξιόλογη πορεία της στον κλάδο της πληροφορικής και των επικοινωνιών η Cosmos Business Systems, καθώς φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια ενεργής δράσης. Η ιστορία της εταιρείας χωρίζεται σε δύο χρονικές περιόδους, με την πρώτη να είναι από το 1988 μέχρι το 2000, και τη δεύτερη να ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2000 μέχρι και σήμερα.

Στην πρώτη περίοδο λειτούργησε ως επιχείρηση λιανικών πωλήσεων με έδρα στην οδό Στουρνάρη, ενώ πριν την έναρξη της δεύτερης εξαγοράστηκε από τους σημερινούς μετόχους (στους οποίους περιλαμβάνονται στελέχη της αγοράς με παρουσία από το 1984 καθώς και οι εταιρείες Info–Quest και Vodafone) και λειτουργεί ως εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, με προσωπικό που αριθμεί αυτή την στιγμή 110 άτομα και κύκλο εργασιών στα 19,5 εκ € το 2007 και με πρόβλεψη για 23 εκ € το 2008.

Η Cosmos Business Systems συνεργάζεται απευθείας με τους σημαντικότερους κατασκευαστές παγκοσμίως όπως IBM, Hewlett Packard, Dell, Cisco, Avaya, Microsoft, SAP κλπ, ενώ συγκροτείται από 4 στρατηγικές μονάδες (strategic business units), οι οποίες είναι: IT Infrastructure (Information Technology), Software & Consulting, Telecoms και Services, απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Το 2007 ιδρύθηκε η θυγατρική εταιρεία Cosmos Consulting AEBE (με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκ €) και παράλληλα έγινε η έναρξη της κατασκευής του νέου κτιρίου της εταιρείας (3.200 τμ) στη Μεταμόρφωση Αττικής, που αποτελεί μέρος της επένδυσης ύψους 5 εκ. € ενταγμένης στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Το πρόγραμμα του εορτασμού των 20 ετών της Cosmos περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για τους επόμενους 12 μήνες και αναμένεται να κορυφωθεί με τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της τον Ιούνιο του 2009.