Η Lenovo βραβεύτηκε με το βραβείο «Best of CES» για το υβριδικό notebook που παρουσίασε, το IdeaPad U1, το πρώτο PC που διαθέτει αποσπώμενη οθόνη.


U1_1Οι νικητές των βραβείων “Best of CES”, που επιλέχθηκαν και κρίθηκαν από συντάκτες του CNET (www.cnet.com), ανακοινώθηκαν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στην έκθεση CES 2010 στο Λας Βέγκας.


Οι νικητές, που επιλέχθηκαν από τους αμερόληπτους και εξειδικευμένους συντάκτες του CNET, θεωρείται ότι διαθέτουν τα πιο «καυτά» προϊόντα στην αντίστοιχη τεχνολογική κατηγορία λόγω της ασύγκριτης καινοτομίας και δημιουργικότητας που τα διακρίνει, καθώς και την ικανότητα τους να συναρπάζουν τους πελάτες και να τους βοηθούν στην εξερεύνηση του νέου ψηφιακού κόσμου. Οι συντάκτες του CNET, αξιολόγησαν εκατοντάδες υποψηφιότητες και αναζήτησαν στην έκθεση προϊόντα αντάξια των περίοπτων βραβείων.


Οι εννέα κατηγορίες βραβείων είναι: Ψηφιακή Φωτογραφία και Video, Τεχνολογία Αυτοκινήτου και GPS, Κινητά Τηλέφωνα και Smartphones, Υπολογιστές και Εξοπλισμός, Παιχνίδια, Πράσινη Τεχνολογία, Home Τheater, MP3 και Φορητά Video Players και Τηλεοράσεις. Επιπλέον, βραβεία δόθηκαν στις κατηγορίες Καλύτερο Προϊόν της Έκθεσης και People’s Voice μετά από επιλογή και ψήφο χιλιάδων online θεατών.


U1_3Το IdeaPad U1 hybrid notebook, κατασκευάστηκε με σκοπό να παρέχει στους χρήστες δύο υπολογιστές σε μια συσκευή – ο καθένας με το δικό του επεξεργαστή και λειτουργικό σύστημα – που δουλεύουν μαζί αλλά και ανεξάρτητα, είτε σαν ένας clamshell φορητός υπολογιστής ή σαν ένα slate tablet με οθόνη αφής.


Το μοντέρνο εξωτερικό του IdeaPad U1 σε έντονο κόκκινο χρώμα καταλαμβάνει χώρο μικρότερο από μια σελίδα σημειωματάριου ενώ η συνολική του σχεδίαση είναι εντυπωσιακά λεπτή και ελαφριά, με βάρος μόλις 1,71kg. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν την αποσπώμενη οθόνη και να μετατρέψουν στη στιγμή τον φορητό τους υπολογιστή σε ένα slate tablet με οθόνη αφής. Όταν το IdeaPad U1 λειτουργεί σαν κλασικός φορητός υπολογιστής, το σύστημα χρησιμοποιεί την HD LED οθόνη 11,6 ιντσών και τρέχει Windows 7. Όταν η οθόνη αφής, που ζυγίζει 700gr, αφαιρεθεί, το IdeaPad U1 μετατρέπεται σε ένα ανεξάρτητο slate tablet που διαθέτει έναν ισχυρότατο επεξεργαστή ARM και τρέχει το λειτουργικό σύστημα Skylight που έχει δημιουργήσει η Lenovo ειδικά γι’ αυτή τη χρήση.


Video των νικητών και των προϊόντων που έφτασαν στον τελικό, υπάρχουν στη διεύθυνση www.cnet.com/ces.