Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία 13χρονου κοριτσιού

Αθώα δήλωσε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου η 49χρονη Λόρι Ντριου από το Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κατηγορείται για μια φάρσα στο διαδίκτυο η οποία πιθανότατα ευθύνεται για την αυτοκτονία μιας 13χρονης.

Στην Λόρι Ντριου απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνομωσίας και της πρόσβασης σε προστατευμένο υπολογιστή χωρίς έγκριση προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν ψυχική οδύνη.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στην Καλιφόρνια, όπου έχει την έδρα της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, MySpace η οποία είναι θυγατρική του ομίλου Fox Interactive Media Inc, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα των μίντια, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η Ντριου όπως δείχνουν τα στοιχεία, έλαβε μέρος στη δημιουργία ενός ψεύτικου προφίλ στο MySpace μέσα από το οποίο οι φαρσέρ επιχείρησαν να πείσουν την 13χρονη Μέγκαν Μέιερ ότι συνομιλούσε με ένα ανύπαρκτο αγόρι, τον 16χρονο Τζος Έβανς.

Η Μέγκαν Μέιερ είχε τραγικό τέλος, καθώς βρέθηκε κρεμασμένη στο σπίτι της τον Οκτώβριο του 2006. Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα είχε λάβει δεκάδες ή και περισσότερα βάναυσα ηλεκτρονικά μηνύματα, όπως ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος χωρίς αυτήν.

Η Ντριου αρνείται ότι δημιούργησε το λογαριασμό για τον οποίο κατηγορείται και ότι έχει στείλει μηνύματα στην Μέιερ.