Θετικές εκθέσεις για τη μετοχή του ΟΤΕ δημοσίευσαν οι Merrill Lynch και Barclays σε μία έκθεση για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο στην Ευρώπη.


OTEΓια τον ΟΤΕ σημειώνει πως η ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να πουλήσει ένα επιπλέον 10% στη Deutsche Telekom, η οποία κατέχει ήδη το 30%. Η Merrill Lynch περιλαμβάνει τη μετοχή του ΟΤΕ στις Top Longs επιλογές της.


Ο οίκος κάνει αναφορά στα προβλήματα της Ελλάδος, αναφέροντας πως επηρεάζονται τα περιθώριά του ΟΤΕ και σημειώνει πως τα προβλήματα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να επιταχύνουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του, η οποία θα ήταν πολύ θετική. Σημειώνεται πως ο οίκος έχει δώσει σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς για τον ΟΤΕ.


H Barclays επαναλαμβάνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 14,30 ευρώ και αναφέρει πως είναι καλά τοποθετημένη η εταιρεία για να ωφεληθεί από μία ανάκαμψη. Διαπραγματεύεται σε σημαντικό discount έναντι του κλάδου λόγω του αδύναμου 2009 αλλά δείχνει συγκροτημένος για ανάπτυξη πιστεύει ο οίκος. Το σενάριο να πουλήσει ποσοστό 10% στη D.T. η Κυβέρνηση με premium 15-20% από τα τρέχοντα επίπεδα μάλλον είναι πιθανό. Η αγορά όλων των μετοχών θα μπορούσε να ωθήσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 6%.