H HTC στο πλαίσιο της φετινής CES 2010 παρουσίασε ένα νέο προσιτό smartphone, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με το λειτουργικό σύστημα Brew της Qualcomm.


HTC_SmartO στόχος της HTC είναι να καταστήσει τα smartphones προσιτά σε πιο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Για να το πετύχει αυτό, το Smart βασίζεται στη νέα “κινητή” πλατφόρμα Brew της Qualcomm που, όπως διατείνεται η κατασκευάστρια “επιτρέπει στα smartphones να διατίθενται σε πιο προσιτές τιμές”.


Η πλατφόρμα Brew MP (Mobile Platform) είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα, εξέλιξη του λειτουργικού Brew της Qualcomm, που σύμφωνα με την κατασκευάστρια είναι πλουσιότερη, πιο ανοιχτή και υποστηρίζει οποιαδήποτε συσκευή είναι διαθέσιμη σήμερα.


Βασικότερα χαρακτηριστικά της είναι ότι επιτρέπει στους προγραμματιστές του λειτουργικού Brew να ενοποιούν πλούσιο Adobe Flash περιεχόμενο και user interfaces στις εφαρμογές τους, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την Eclipse, μια ανοιχτή πλατφόρμα, μέσω plug-ins που απλουστεύουν την ανάπτυξη των εφαρμογών. Σύμφωνα με την Qualcomm, το λειτουργικό Brew MP έχει στόχο να παρέχει high-end χαρακτηριστικά σε όλες τις τεχνολογίες 3G και θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην ανάπτυξη smartphones χαμηλού κόστους.


Στην “καρδιά” του HTC Smart “χτυπά” ένας επεξεργαστής στα 300ΜΗz, ενώ η μνήμη RAM και ROM κυμαίνεται στα 256ΜΒ. Όσον αφορά στην οθόνη, είναι μια TFT αφής 2.8 ιντσών, 256Κ χρωμάτων και ανάλυσης QVGA, ενώ η κάμερα είναι στα 3.2 megapixels.


Από πλευράς συνδεσιμότητας, υποστηρίζει και τις τέσσερις μπάντες του GSM εξασφαλίζοντας παγκόσμια περιαγωγή, καθώς και HSDPA στα 3.6Μbps, Bluetooth 2.0 και USB, αλλά δεν υπάρχει Wi-Fi, ούτε δέκτης GPS. Επίσης, βασίζεται στο Sense UI με τη γνωστή ανθρωποκεντρική φιλοσοφία.