To Wi-Di (Wi-Fi Direct) έρχεται για να απλοποιήσει την μεταφορά στην τηλεοπτική οθόνη όλου του ψηφιακού περιεχομένου που βρίσκεται στον υπολογιστή.


Netgear Push2TV

Netgear Push2TV

Ο μέσος καταναλωτής έχει πλέον εξοικειωθεί αρκετά με τη νέα τεχνολογία και τους υπολογιστές, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να νιώσει άνετα με τη σύνδεση των δύο «ιερών τεράτων» της ψυχαγωγίας: του υπολογιστή και της τηλεόρασης. Στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων του Λας Βέγκας, επιδείχτηκαν νέες συσκευές που φιλοδοξούν ακριβώς να διευκολύνουν τον χρήστη και σε αυτό τον τομέα.


Η πιο εξελιγμένη νέα μέθοδος ασύρματης «προώθησης» ψηφιακού περιεχομένου στην τηλεόραση αποκαλείται (με εύγλωττο τρόπο) Push2TV και αποτελεί προϊόν της εταιρίας Netgear, σε συνεργασία με την Intel. Το Push2TV εφαρμόζει τη νέα τεχνολογία του Wi-Di, που καθιστά περιττή την ύπαρξη ενός μοναδικού σημείου δικτυακού σημείου πρόσβασης και επιτρέπει την απλούστερη και ταχύτερη διασύνδεση ανάμεσα σε μια πλειάδα συσκευών (τηλεοράσεων, φορητών υπολογιστών, παιγνιδοκονσολών κ.α.).


Σύμφωνα με τη Netgear, με τη νέα τεχνολογία οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να δουν στην τηλεόρασή τους το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή τους, αλλά και να συνδεθούν στο διαδίκτυο για να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετο περιεχόμενο. Η σύνδεση είναι ασφαλής και γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Ορισμένα νέα laptops θα αρχίσουν πολύ σύντομα να εφοδιάζονται με δυνατότητα Wi-Di σύνδεσης, ενώ η συσκευή θα πωλείται και αυτόνομα.


Στο Λας Βέγκας παρουσιάστηκε και το νέο προϊόν La Cinema Mini HD της LaCie, μια πιο συμβατική συσκευή μεταφοράς ψηφιακού περιεχομένου, σε μινιμαλιστική σχεδίαση. «Γεφυρώνει» επίσης τον υπολογιστή με την τηλεόραση, μεταφέροντας τα αποθηκευμένα δεδομένα μέσω ενός ασύρματου ή ενσύρματου δικτύου. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει απευθείας ταινίες, τραγούδια ή φωτογραφίες στο σκληρό δίσκο της ίδιας της συσκευής. Η τύπου “plug and play” συσκευή κοστίζει 300 δολάρια, διαθέτει σύνδεση HDMI 1.3 και επιτρέπει την προβολή εικόνας με ανάλυση 1080p.


Στην ίδια κατηγορία προϊόντων που στέλνουν ψηφιακό περιεχόμενο από το Web στην τηλεόραση, στο Λας Βέγκας ξεχώρισε και το D-Link Boxee Box, μια συσκευή set-top, με τιμή γύρω στα 200 δολάρια, η οποία κάνει streaming ταινιών, τραγουδιών κ.α. από το διαδίκτυο προς την τηλεόραση, χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση του υπολογιστή.