Ένα σημαντικό βήμα κάνει η Honda, ξεκινώντας τον προσεχή Ιούλιο την εμπορική παραγωγή αυτοκίνητων με καύσιμο το υδρογόνο

Honda FCX ClarityΤο περιβάλλον θέλει επειγόντως τη βοήθεια όλων μας, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανό». Σε αυτόν τον τομέα η τεχνολογία δείχνει κάνει σημαντικά βήματα, με ένα εξ αυτών να έρχεται από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda και το νέο τετραθέσιο FCX Clarity.

Η εταιρεία ξεκινάει την εμπορική παραγωγή αυτοκινήτων με καύσιμο το υδρογόνο, και το τετραθέσιο όχημα FCX Clarity να ξεκινάει την κυκλοφορία του τον προσεχή Ιούλιο στην Καλιφόρνια, ενώ προς το τέλος του έτους θα κάνει την εμφάνιση του στην Ιαπωνία. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψέλης υδρογόνου, η οποία παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από την ελεγχόμενη αντίδραση του υδρογόνου με το οξυγόνο. Έτσι, το μόνο καυσαέριο που δημιουργείται είναι ο υδρατμός.

Ο αρχικός αριθμός παραγωγής της Honda για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα ανέρχεται στα 200, ενώ για τα τρία πρώτα χρόνια θα διατίθενται μόνο μέσω μίσθωσης. Οι πρώτοι πελάτες θα είναι από την Καλιφόρνια, λόγω διαθεσιμότητας που υπάρχει σε σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου. Αυτό είναι, άλλωστε, το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τη διάδοση της κυκλοφορίας των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, αφού υπάρχει έλλειψη πρατηρίων υδρογόνου.