Η DIGEA, ξεκίνησε την ενημέρωση για την μετάβαση στην ψηφιακή TV από την ίδια την τηλεόραση, ενώ θα ακολουθήσουν το ραδιόφωνο, outdoor και internet.


digea-logo-11Η διαφημιστική καμπάνια που επιμελείται η εταιρία D’Arcy Athens έχει σαν στόχο να ενημερώσει το ελληνικό κοινό με απλό, κατανοητό αλλά και χιουμοριστικό τρόπο για τη νέα ψηφιακή τηλεοπτική εποχή, για την ψηφιακή μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, τα υπέρ της νέας τεχνολογίας και όλα όσα καλείται να κάνει το κοινό προκειμένου να εναρμονιστεί για να απολαμβάνει τηλεοπτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.


Οι ήρωες της καμπάνιας που εκτυλίσσεται σε βάθος χρόνου, είναι μια Ελληνική οικογένεια, κινουμένων σχεδίων η «Οικογένεια Κλικλίκου», η οποία ζει την ψηφιακή μετάβαση όπως θα τη ζήσει σύντομα το ελληνικό κοινό. Προηγείται το launch της καμπάνιας, όπου η «Οικογένεια Κλικλίκου» συμμετέχει στο τηλεοπτικό quiz show «Let’s Get Digital». Μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις, απλές και κατανοητές στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό, γίνεται η πρώτη ενημέρωση των τηλεθεατών για την ψηφιακή τηλεόραση.


Παράλληλα η DIGEA βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και αναπτύσσει και μαζί τους κοινές δράσης ενημέρωσης κάνοντας χρήση των δικών τους καναλιών επικοινωνίας. Συγκεκριμένα στους Δήμους Συκαιών και Πολίχνης που θα είναι οι κατ’ εξοχήν Δήμοι που επηρεάζονται από το σταμάτημα της αναλογικής εκπομπής από το λόφο του Φιλιππείου στις 14 Ιανουαρίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί διανομή φυλλαδίων σε όλα τα σπίτια με βασικές οδηγίες και χάρτη των επηρεαζόμενων περιοχών, έντονο πρόγραμμα με αφίσες καθώς και ημερίδες για τους ηλικιωμένους αλλά και τους τεχνικούς της ευρύτερης περιοχής. Τέλος όλοι οι τηλεθεατές που εξυπηρετούνται από το κέντρο εκπομπής του Φιλιππείου ήδη πληροφορούνται και μέσω ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που περνάει από τους δέκτες τους


Η DIGEA εκτός από την διαφημιστική καμπάνια και τις στοχευμένες ενέργειες έχει θέσει σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.digea.gr η οποία ανανεώνεται διαρκώς και δίνει εξειδικευμένες πληροφορίες για τους τηλεθεατές αλλά και τους τεχνικούς, καθώς και τηλεφωνικό κέντρο όπου οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες.


O CEO της Digea, κ. Μαθιός

O CEO της Digea, κ. Μαθιός

Ο CEO της DIGEA, κ. Γιώργος Μαθιός, επεσήμανε: «Η DIGEA, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της αλλαγής που καλείται να διαχειριστεί, έχει δεσμευθεί να αναλάβει ενεργό ρόλο για την υπεύθυνη και συστηματική ενημέρωση του κοινού. Σε αυτή μας την προσπάθεια είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την θετική ανταπόκριση και την ενεργή στήριξη των τοπικών φορέων που καλωσορίζουν την λύση που φέρνει η ψηφιακή τηλεόραση στα χρόνια προβλήματα λήψης των περιοχών τους.»