Η ανοιξιάτικη σειρά Cyber-shot της Sony έχει να επιδείξει μια πλειάδα εξελίξεων στην οπτική τεχνολογία και διασκεδαστικά στη χρήση χαρακτηριστικά.


Sony Cybershot HX5

Sony Cybershot HX5

Τα δώδεκα συνολικά νέα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Sony καθιστούν πιο εύκολη από ποτέ τη λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών, οι οποίες πραγματικά ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.


Cyber- shot HX5:
Μέσα στο compact σώμα της Cyber-shot HX5, με την εντελώς νέα σχεδίαση, κρύβεται μια πληθώρα καινοτομιών αιχμής της Sony στον τομέα της οπτικής απεικόνισης. Με την διπλάσια ευαισθησία σε σύγκριση με τους συμβατικούς αισθητήρες, ο βελτιωμένος CMOS Exmor R εξασφαλίζει εικόνες με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου και εκπληκτικές λεπτομέρειες, ακόμη και αν οι λήψεις έχουν γίνει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα του μοναδικού φακού G Lens της Sony με το δυνατό οπτικό zoom 10x. Καλύπτοντας ένα ιδιαίτερα ευρύ πεδίο 25-250 mm (σε ισοδυναμία καρέ 35 mm) μέσα σε ένα σώμα compact σχεδίασης, αυτός ο φακός high-zoom είναι ιδανικός για κάθε περίπτωση, από ευρυγώνιες λήψεις τοπίων και ομαδικών φωτογραφιών, μέχρι ιδιαίτερα κοντινά close-up πλάνα.


Η ΗΧ5 εγγράφει και Full HD βίντεο κλιπ. Απλά πατήστε ένα κουμπί και αρχίστε να καταγράφετε βίντεο ανάλυσης 1920 x 1080i σε AVCHD, ένα ιδιαίτερα αποδοτικό φορμά.


Το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot με την νέα λειτουργία Active Mode περιορίζει το κούνημα της μηχανής όταν τραβάτε HD βίντεο με την Cyber-shot στο χέρι – χωρίς τη χρήση τριπόδου. Το Active Mode προσφέρει έως και την δεκαπλάσια διόρθωση κραδασμών σε σύγκριση με τις συμβατικές μηχανές και δίνει τα πιο καθαρά και ευκρινή βίντεο κλιπ με την μηχανή στο χέρι – ακόμη και αν κάτα τη διάρκεια της λήψης εσείς περπατάτε.


Σε παγκόσμια πρεμιέρα, η λειτουργία Intelligent Sweep Panorama βελτιώνει το μοναδικό χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα μοντέλα Cyber-shot HX1, TX1 και WX1 του περασμένου έτους. Τώρα μπορείτε, πιο εύκολα από ποτέ, να δημιουργήσετε ενιαίες υπερευρυγώνιες εικόνες, ακόμη και αν περιέχουν κινούμενα αντικείμενα. Η μηχανή ανιχνεύει αν οι άνθρωποι ή κάποια αντικείμενα κινούνται μέσα στο πεδίο λήψης καθώς σαρώνετε τη σκηνή με την φωτογραφική μηχανή και χρησιμοποιεί καινούργιους πανίσχυρους αλγόριθμους για να αντισταθμίσει κάθε ατέλεια καθώς οι εικόνες συρράπτονται αυτόματα εν σειρά.


HX5_9Η ΗΧ5 επίσης, είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο η οποία συνδυάζει λειτουργίες GPS και πυξίδας για να προχωρήσει την εμπειρία της ταξιδιωτικής φωτογραφίας ακόμη παραπέρα. Η ακριβής θέση σας εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στην Clear Photo LCD οθόνη των 7,6 εκατοστών, ενώ εσείς πραγματοποιείτε τη λήψη. Όταν γυρίσετε στο σπίτι, μπορείτε να δείτε τις τοποθεσίες που έχουν τραβηχτεί οι γεωγραφικά εντοπισμένες φωτογραφίες και βίντεο-κλιπ σας σε μορφή online χαρτών, με τη βοήθεια του παρεχόμενου λογισμικού για υπολογιστή Picture Motion Browser. Επιπλέον, η νέα λειτουργία πυξίδας (Compass) σας δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κοιτάγατε κατά τη λήψη της φωτογραφίας.


Εμφανιζόμενη για πρώτη φορά σε μοντέλο Cyber-shot, η λειτουργία HDR (High Dynamic Range) Backlight Correction, δηλαδή η διόρθωση υψηλού δυναμικού εύρους οπίσθιου φωτισμού, μας δίνει φυσικό, ισορροπημένο αποτέλεσμα σε σκηνές με υψηλή αντίθεση και οπίσθιο φωτισμό. Η ΗΧ5 τραβάει αυτόματα δύο διαδοχικά καρέ της ίδιας σκηνής, με τιμές έκθεσης βελτιστοποιημένες για τις φωτεινές και τις σκοτεινές περιοχές της σκηνής αντίστοιχα. Στη συνέχεια πανίσχυροι αλγόριθμοι συνδυάζουν τα δύο καρέ και δημιουργούν μια εικόνα HDR γεμάτη με λεπτομέρειες και με ισομερή έκθεση τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές.


Μια νέα λειτουργία λήψης πορτρέτων (Portrait) σας απαλλάσει από τους κατά προσέγγιση υπολογισμούς όταν θέλετε να τραβήξετε ένα σωστά καδραρισμένο δικό σας πορτρέτο ενώ δεν μπορείτε να δείτε την οθόνη LCD. Απλά κρατήστε την μηχανή με τα χέρια τεντωμένα και πιέστε το κουμπί του κλείστρου. Η Cyber-shot χρησιμοποιεί την λειτουργία αναγνώρισης προσώπων (Face Detection) και ανιχνεύει το πότε είναι σωστό το καδράρισμα, ενεργοποιώντας το κλείστρο αυτόματα. Υπάρχει επίσης και ρύθμιση για δύο άτομα.


Cyber-shot W380
Η σειρά Cyber-shot W διευρύνεται με οκτώ λεπτής σχεδίασης φωτογραφικές μηχανές σε πολλά χρώματα, φορτωμένες με κάθε λογής έξυπνα χαρακτηριστικά. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, η Cyber-shot W380 είναι διαθέσιμη σε τέσσερις πολυτελείς χρωματισμούς –μαύρο, ασημί, χρυσό και κόκκινο– και προσφέρει μια σειρά από καινοτομίες σε ασυναγώνιστη τιμή.


Με το Sweep Panorama η φωτογράφιση τοπίων ή του ουρανού πάνω από την πόλη, η δημιουργία ομαδικών φωτογραφιών και άλλες πολλές περιπτώσεις λήψεων καθίστανται εύκολες και διασκεδαστικές. Απλά πατήστε το κουμπί του κλείστρου και περιστρέψτε την μηχανή σαρώνοντας το θέμα σας μέχρι να καλύψει όλη την σκηνή. Η λειτουργία Sweep Panorama θα συρράψει αυτόματα μια ριπή λήψεων σε δευτερόλεπτα, δημιουργώντας μια υπερευρυγώνια εικόνα με τεράστιο εύρος πεδίου, μέχρι και 185 μοίρες.


Ακόμη πιο λεπτή και περισσότερο κόμπακτ από τον προκάτοχό της, η W380 διαθέτει έναν ευρυγώνιο φακό G lens της Sony 24 mm, ιδιαίτερα φωτεινό (f/2.4) και με οπτικό zoom 5x, για να εκμεταλεύεται στο έπακρον την ανάλυση των 14,1 ενεργών megapixel του αισθητήρα CCD. Με το μεγάλου ανοίγματος διάφραγμα που διαθέτει, αυτός ο υψηλής ποιότητας φακός ανοίγει νέες δημιουργικές δυνατότητες στον χρήστη, από καλλιτεχνικά ελαφρώς εκτός εστίασης πορτρέτα μέχρι ατμοσφαιρικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς φλας.


Cyber-shot TX7: με λήψη βίντεο Full HD
Όταν η άψογη εμφάνιση μετράει όσο και η λήψη εκπληκτικών εικόνων, οι κομψές γραμμές της Cyber-shot TX7 την κάνουν να ξεχωρίζει από το πλήθος. Με ξεχωριστό φινίρισμα σε μια επιλογή από τρία μοδάτα χρώματα, το λεπτό σώμα της ΤΧ7 κρύβει έναν φακό Carl Zeiss με οπτικό zoom 4x. Ο ευρυγώνιος φακός των 25 mm σας δίνει την ελευθερία να χωρέσετε περισσότερα σε κάθε σκηνή.


Η μεγάλη ευρεία LCD οθόνη αφής των 8,9 εκατοστών και το κομψό interface καθιστούν τον χειρισμό της μηχανής παιχνιδάκι. Η τεχνολογία TruBlack της οθόνης ελαχιστοποιεί τις ανακλάσεις και ενισχύει την αντίθεση για μια λεπτομερή και άνετη επισκόπηση των λήψεών σας, ακόμη και αν βρίσκεστε στο ύπαιθρο, κάτω από το έντονο φως του ήλιου. Η Cyber-shot TX7 διαθέτει επίσης την λειτουργία Intelligent Sweep Panorama και δυνατότητα λήψης 1080i HD βίντεο.


Το λογισμικό PMB Portable
Όλα τα νέα μοντέλα Cyber-shot διαθέτουν ενσωματωμένο το λογισμικό Picture Motion Browser (PMB) Portable. Απλά συνδέστε την μηχανή μέσω της θύρας USB σε οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο: με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού θα μεταφορτώσετε εύκολα εικόνες και βίντεο κλιπ απ’ ευθείας από την Cyber-shot στην ιστοσελίδα του αγαπημένου σας site κοινωνικής δικτύωσης.


Σε όλα τα νέα μοντέλα υπάρχει σχισμή για την τοποθέτηση Memory Stick PRO Duo και καρτών μνήμης SD/SDHC (πωλούνται ξεχωριστά) για να ταιριάξουν με τις εκάστοτε προτιμήσεις του χρήστη. Υπάρχει μια πλήρης σειρά αυθεντικών αξεσουάρ της Sony για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρον τις δυνατότητες της δικιάς σας Cyber-shot.


Η νέα σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Ιανουαρίου 2010.