Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια ‘α’ των φωτογραφικών μηχανών DSLR της Sony συνδυάζει την άψογη εικόνα με μια πλειάδα δημιουργικών επιλογών.


Sony A450

Sony A450

Με μεγάλες δυνατότητες και έξυπνα σχεδιασμένη για εύκολο χειρισμό, η DSLR-α450 είναι η ιδανική επιλογή για κάθε περίπτωση όταν αισθανθείτε έτοιμοι να προχωρήσετε το πάθος σας για την φωτογραφία σε υψηλότερο επίπεδο για ακόμη καλύτερες εικόνες. Ιδανική για φωτογράφους δράσης που αποφάσισαν να αγοράσουν την επόμενη ψηφιακή SLR τους, αισθάνεται άνετα σε κάθε περίπτωση φωτογράφισης, από χαλαρά πορτρέτα μέχρι γεμάτες κίνηση σκηνές δράσης από αγώνες και σπορ.


Στο εσωτερικό της α450 βρίσκεται ένας αισθητήρας Exmor™ CMOS υψηλής ανάλυσης, με περίπου 14,2 ενεργά megapixel. Σε συνδυασμό με τον παντοδύναμο επεξεργαστή ΒΙΟΝΖ, δίνει εικόνες με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου και εκπληκτική λεπτομέρεια. Η ευαισθησία, που φτάνει μέχρι τα 12800 ISO, σας επιτρέπει να βγάζετε πανέμορφες, φυσικές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς φλας και χωρίς τη χρήση τρίποδα.


Το οπτικό σκόπευτρο είναι φωτεινό και καλύπτει το οπτικό πεδίο σε ποσοστό 95%, γεγονός που καθιστά το καδράρισμα και τη σύνθεση της σκηνής πραγματική απόλαυση. Επιπλέον, μέσω της λειτουργίας Manual Focus Check Live View, μπορείτε να έχετε την προεπισκόπηση της σκηνής στην οθόνη Clear Photo LCD των 6,7 εκατοστών με κάθε λεπτομέρεια, ευκρινή και σε πλήρη ανάλυση. Η επιλογή της on-screen μεγέθυνσης 7x/14x, είναι ιδανική για τον ακριβέστερο έλεγχο της εστίασης σε φωτογραφίσεις πορτρέτων, νεκρής φύσης, μάκρο, ή για αρχιτεκτονικές εφαρμογές.


Ο επεξεργαστής εικόνας ΒΙΟΝΖ σας επιτρέπει την συνεχή φωτογράφιση υψηλής ταχύτητας με ρυθμό έως και 5 fps (μέγιστο, κατά προσέγγιση). Σε λειτουργία Speed Priority (με προρύθμιση AF και ΑΕ πριν την ριπή) ο ρυθμός αυξάνεται στα εκπληκτικά 7 fps (μέγιστο – η πραγματική ταχύτητα εξαρτάται από τις συνθήκες φωτογράφισης και τον τύπο της κάρτας μνήμης). Αυτή η ταχύτητα είναι υπεραρκετή για την εύκολη φωτογράφιση αθλητικών γεγονότων και γρήγορων σκηνών δράσης.


Sony_Alpha-Logo-CinnabarΟι δημιουργικές δυνατότητες έχουν αυξηθεί με την λειτουργία Auto HDR η οποία μπορεί και συμβιβάζει τις φωτεινές περιοχές και τις λεπτομέρειες των σκοτεινών περιοχών της σκηνής σε ένα καρέ. Η μηχανή (χωρίς τη χρήση τριπόδου) τραβάει δύο συνεχόμενα καρέ με διαφορετικές ρυθμίσεις έκθεσης και στη συνέχεια τα συνδυάζει αυτόματα. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα υψηλού δυναμικού εύρους, γεμάτη λεπτομέρειες – χωρίς να έχετε την ανάγκη κάποιου ειδικού λογισμικού στον υπολογιστή σας και γνώσεις επεξεργασίας εικόνας. Εκτός από την πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία, η διαφορά της έκθεσης μεταξύ των δύο καρέ μπορεί να οριστεί χειροκίνητα μέχρι και στα 3 EV, σε βήματα του 0,5 EV.


Το SteadyShot™ INSIDE, ένα χαρακτηριστικό με το οποίο εφοδιάζει η Sony όλη τη σειρά των DSLR, προσφέρει αντικραδασμική διόρθωση τεσσάρων βημάτων με την πλήρη σειρά των 30 φακών ‘α’ και των δύο μετατροπέων τηλεφακού, καθώς και με τη σειρά συμβατών φακών του συστήματος Α-mount της Konica-Minolta.


Επίσης, η α450 διαθέτει σήμερα την μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή διάρκεια ζωής μπαταρίας από κάθε άλλη DSLR της Sony. Η μέγαλης χωρητικότητας μπαταρία επαρκεί μέχρι και για 1.050 λήψεις με μία φόρτιση– αρκετές ακόμη και για ένα πλήρες Σαββατοκύριακο επισκέψεων σε αξιοθέατα.


Οι σχισμές για την τοποθέτηση Memory Stick PRO Duo και καρτών μνήμης SD/SDHC (πωλούνται ξεχωριστά) προσφέρουν μια επιλογή για τις εκάστοτε διαφορετικές προτιμήσεις του χρήστη.


Συνδέστε την α450 σε οποιαδήποτε HD Ready τηλεόραση και η θέαση των φωτογραφιών σας στην μεγάλη οθόνη θα σας αφήσει άναυδους. Η λειτουργία PhotoTV HD βελτιστοποιεί την αναπαραγωγή των φωτογραφιών σε συμβατά μοντέλα τηλεοράσεων BRAVIA™, ενώ η BRAVIA™ Sync επιτρέπει τον έλεγχο του slideshow και άλλων λειτουργιών αναπαραγωγής της α450, από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.


Στο παρεχόμενο λογισμικό περιλαμβάνονται τα προγράμματα Image Data Converter SR; Image Data Lightbox SR; και PMB (Picture Motion Browser) για την εύκολη διαχείριση των φωτογραφιών σας. Η α450 είναι επίσης συμβατή με την μεγάλη γκάμα των αξεσουάρ DSLR της Sony, όπως φλας, θήκες μεταφοράς,
μπαταρίες και φορτιστές, GPS και άλλα.


Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR της Sony με κωδικό DSLR-A450 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τις αρχές Φεβρουαρίου 2010.


Χαρακτηριστικά DSLR-Α450
ΕνεργάMegapixel Περίπου 14,2
Συμβατότητα φακών Φακοί Sony α, Minolta και Konica Minolta AF
Αισθητήρας εικόνας APS-C size (23.4×15.6 mm) αισθητήρας CMOS “Exmor” με φίλτρα πρωτεύοντος χρώματος RGB
Επεξεργαστής Επεξεργαστής εικόνας BIONZ™
Εύρος ευαισθησίας ISO 200 – 12800 ISO
Επιλογές ποιότητας εικόνας Jpeg (fine, standard), RAW, RAW + Jpeg
Σύνδεση HDMI και Bravia Sync HDMI  mini connector (Type C), BRAVIA Sync (Sync menu), PhotoTV HD
Μέγεθος εικόνας: 3:2 (σε pixel) Μέγεθος L:  4592 x 3056 (14 M),

Μέγεθος M:  3344 x 2224 (7,4 M),

Μέγεθος S:  2288 x 1520 (3,5 M)

Τύπος σκόπευτρου Σταθερός καθρέπτης penta-Dach στο επίπεδο του ματιού
Οθόνη LCD TFT Clear Photo LCD 6.9 εκ. (2,7-ιντσών), (230.400 dots)
Λειτουργία Manual Focus Check Live View ΝΑΙ
Σύστημα SteadyShot INSIDE ΝΑΙ
Σύστημα Anti-dust Προστατευτική αντιστατική επικάλυψη στο φίλτρο Low-Pass και επιπλέον μηχανισμός μετακίνησης του αισθητήρα εικόνας
Επιλογές εστίασης AF/MF κατ’ επιλογήν.

Λειτουργίες AF: AF Μοναδιαίας λήψης, Αυτόματη AF, Συνεχής AF

Autofocus (Αυτόματη εστίαση) Σύστημα TTL phase-detection

Αισθητήρες CCD line

Σημεία εστίασης 9 σημεία
Επιλογές έκθεσης Προγράμματα αυτόματης έκθεσης- AE (AUTO, AUTO – Flash Off, P), Προτεραιότητα διαφράγματος, Προτεραιότητα φωτοφράκτη, Χειροκίνητη, Επιλογή σκηνής
Αισθητήρας μετρητή έκθεσης Κυψελωτού τύπου 40 στοιχείων SPC
Επιλογές μέτρησης έκθεσης Πολυτμηματική, κεντροβαρική, Spot
Επιλογές σκηνής Πορτρέτο, Τοπίο, λήψη Macro, Σπορ, Ηλιοβασίλεμα, Νυχτερινό πορτρέτο/Night view
Ρυθμίσεις δημιουργικών στυλ Standard, Ζωντανό, Πορτρέτο, Τοπίο, Ηλιοβασίλεμα, Α/Μ (ασπρόμαυρο)
Ταχύτητα κλείστρου 1/4000-30 sec, ρύθμιση Bulb
Διαδοχικές λήψεις με διαφορετική έκθεση (Bracketing) 3 συνεχόμενες λήψεις, σε βήματα 0,3 ή 0,7 EV
Ρυθμίσεις ισορροπίας λευκού (WB) Αυτόματο / 6 προεπιλογές/ Θερμοκρασία χρώματος/Έγχρωμο φίλτρο/ Ρυθμιζόμενο (Custom) WB
Λειτουργία συνεχόμενης λήψης Μέχρι 5 fps και 7 fps σε λειτουργία Speed Priority.
Αριθμός λήψεων με μια φόρτιση (περίπ.) Περίπου 1.050 λήψεις
Ενσωματωμένο φλας Auto pop-up – GN 12 σε ISO 100, κάλυψη FOV μέχρι και 18 mm
Επιλογές φλας Flash-off, Auto, Fill-flash, Slow sync, Rear Sync., Ασύρματο*, Hi-speed sync.*,

*με εξωτερικό φλας HVL-F58AM, HVL-F56AM, HVL-F42AM, HVL-F36AM

Μέσα αποθήκευσης Memory Stick PRO Duo / PRO-HG Duo / κάρτα μνήμης SD / κάρτα μνήμης SDHC
Διαστάσεις (Π x Υ x Β) Περίπου 137 x 104 x 81 mm (Π/Υ/Β, χωρίς τις προεξοχές)
Βάρος Περίπου 520 γρ.