Aνανέωση πραγματοποίησε η Sony στη σειρά βιντεοκαμερών Handycam, παρουσιάζοντας τα καινούρια μοντέλα που την απαρτίζουν στο Consumer Electronics Show.


Sony Handycam CX 115

Sony Handycam CX 115

Την άνοιξη θα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε εννέα νέες Handycam®, οι οποίες αποθηκεύουν τα αρχεία σε κάρτες μνήμης ή στην εσωτερικά ενσωματωμένη μνήμη τους. Επιπλέον θα υπάρχουν και πέντε μοντέλα με σκληρό δίσκο.


Τα κορυφαία μοντέλα HD με μνήμη flash και σκληρό δίσκο, (CX550V, XR550V, XR350V, CX305), διαθέτουν υψηλής ποιότητας φακό Sony G Lens™, ο οποίος μπορεί να καλύψει σχεδόν διπλάσια περιοχή από τους φακούς της προηγούμενης γενιάς. Ο ευρυγώνιος φακός των μοντέλων CX550V/XR550V είναι κορυφαίος στην κατηγορία, με 29.8 mm για την βιντεοσκόπιση και 26.3 mm για την φωτογράφηση (σε αντιστοιχία καρέ 35 mm), σε ένα σώμα ακόμη μικρότερο από των προηγούμενων μοντέλων. Ο προαιρετικός μετατροπέας φακού σε ευρυγώνιο με τον κωδικό VCL-HGA07B σας δίνει ακόμη πιο ευρεία άποψη μέχρι τα 22.4 mm, για λήψεις τοπίων ή πολυπληθών ομάδων.


Η νέα λειτουργία Optical SteadyShot Active Mode συνδυάζει το οπτικό και το ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης με αποτέλεσμα μια καλύτερη αντικραδασμική λειτουργία σε τρεις άξονες, σε όλο το φάσμα λήψεων. Στην χρήση τηλεφακού zoom θα έχετε μέχρι και 2 φορές βελτιωμένη αντικραδασμική λειτουργία. Χάρη σε ένα βελτιωμένο ηλεκτρικό σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας και τα βασικά μοντέλα HD της σειράς μπορούν και επωφελούνται από τη λειτουργία SteadyShot Active Mode σημειώνοντας μείωση των κραδασμών έως και 10 φορές σε σύγκριση με το συμβατικό σύστημα.


Sony Handycam SX33

Sony Handycam SX33

Εξελιγμένος από τη Sony, ο αισθητήρας Exmor R™ CMOS με την διπλάσια ευαισθησία, είναι πλέον διαθέσιμος σε όλα τα HD μοντέλα Handycam®, καθώς και στην DCR SX73, την κορυφαία βιντεοκάμερα συμβατικής ευκρίνειας (SD).


Η λειτουργία της αυτόματης εστίασης με το νέο σύστημα Quick AF, διαθέτει πλέον μεγαλύτερη ακρίβεια και είναι δυο φορές πιο γρήγορη, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα Handycam®. Όλα τα μοντέλα HD υποστηρίζουν πλέον την εγγραφή μέχρι και στα 24Mbps, τον υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης ψηφιακών δεδομένων (bitrate) που προσφέρει το φορμά AVCHD: έτσι μπορείτε να συλλάβετε κάθε σκηνή στην καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.


Εμφανιζόμενη για πρώτη φορά στις Handycam®, η λειτουργία iAUTO συνδυάζει την αναγνώριση προσώπων (Face Detection), την κατάσταση λήψης (με τρίποδο ή στο χέρι) και δέκα διαφορετικούς τύπους σκηνών. Βασισμένη σε αυτές τις πληροφορίες, η Handycam® βελτιστοποιεί αυτόματα τις παραμέτρους της λήψης και δίνει καθαρά αποτελέσματα βασισμένα μέχρι και σε 90 διαφορετικούς συνδυασμούς σκηνών.


Η οθόνη, μια βελτιωμένη Clear Photo LCD με νέα σχεδίαση λεπτού πλαισίου, δίνει ακόμη καλύτερη εικόνα όταν καδράρετε ή κάνετε επισκόπηση σκηνών. Τα pixel στην οθόνη των 6,7 εκ. φτάνουν τώρα τα 230 k dots (από 210 k dots), ενώ η γωνία θέασης ανέβηκε στις 170 μοίρες για να μπορούν όλοι να βλέπουν καθαρά τις λήψεις σας. Τα κορυφαία μοντέλα CX550 και XR550 διαθέτουν μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη Xtra Fine LCD 8,8 εκατοστών.


Σε λειτουργία Golf Shot η Handycam® αρχίζει να καταγράφει σε συνεχή ροή εικόνες υψηλής ταχύτητας. Στο τέλος του σουίνγκ πιέστε το πλήκτρο καταγραφής – και όλη η ακολουθία έχει αποθηκευτεί στην ταχύτητα των 200 καρέ ανά δευτερόλεπτο, για να μπορέσετε να έχετε ένα ριπλέι με ομαλή, βελούδινη κίνηση. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα είτε σαν ένα βίντεο σε slow motion, είτε σαν μια σύνθετη εικόνα όπου κάθε καρέ κίνησης εμφανίζεται σε μια σειρά μικρογραφιών, σε μια και μοναδική φωτογραφία.


Τα νέα μοντέλα συμβατικής ευκρίνειας (SD) εφοδιάζονται με έναν αισθητήρα CCD με μεγαλύτερη ευαισθησία η οποία βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Έχει προστεθεί ακόμη η λειτουργία αναγνώρισης έως και 8 προσώπων (Face Detection) για το βίντεο και τις φωτογραφίες. Τα βασικά μοντέλα SD (με μνήμη τύπου flash ή με σκληρό δίσκο) διαθέτουν τώρα για τη λήψη βίντεο ενσωματωμένο φως που θα φωτίσει τα πάρτι, τους εσωτερικούς χώρους και άλλες σκηνές με χαμηλό φωτισμό


Η λειτουργία Direct Copy συνοδεύει όλα τα HD και SD μοντέλα και σας επιτρέπει να αντιγράψετε υλικό απ’ ευθείας από την Handycam® σε έναν συμβατό εξωτερικό σκληρό δίσκο, για να κάνετε back-up και να αρχειοθετήσετε τα βίντεο κλιπ σας χωρίς την μεσολάβηση υπολογιστή. Απλά συνδέστε την βιντεοκάμερα με το USB καλώδιο VMC-UAM1 (δεν παρέχεται) και μεταφέρετε όλο σας το υλικό με ασφάλεια. Τα βίντεο με τις αναμνήσεις μιας ζωής που είναι αποθηκευμένα στον εξωτερικό σκληρό δίσκο μπορείτε να τα δείτε με ευκολία στην HD τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας κάποια από τις λειτουργίες playback της Handycam®, όπως οι Map Index (μόνο στο μοντέλο με GPS), Visual Index και Highlight Playback.


Σε όλα τα μοντέλα Handycam® θα βρείτε την τελευταία έκδοση του λογισμικού PMB (Picture Motion Browser), το οποίο σας προσφέρει ένα ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης για ευκολότερη διαχείριση και θέαση της συλλογής σας με βίντεο κλιπ και φωτογραφίες. Το PMB σας επιτρέπει την αναζήτηση ανάμεσα σε όλα τα βίντεο κλιπ και τις φωτογραφίες σας με μια μοναδική εμφάνιση ‘ημερολογίου’, η οποία αυτόματα ομαδοποιεί το υλικό σας βάσει της χρονολογίας. Με το PMB μπορείτε επίσης να εγγράψετε αγαπημένες σας επιλογές σε οπτικό δίσκο, να τις στείλετε σε φίλους και συγγενείς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ή να τις μεταφορτώσετε σε διαδικτυακούς τόπους όπως το YouTube™, απλά, μόνο με μερικά κλικ του ποντικιού σας.


Η απλή ενσωμάτωση για το μοίρασμα περιεχομένου στο Facebook® θα είναι επίσης διαθέσιμη σαν μια ενημέρωση που θα κατεβάσετε από το διαδίκτυο αυτήν την άνοιξη. Έτσι θα ολοκληρωθούν οι υφιστάμενες δυνατότητες μοιράσματος περιεχομένου σε διαδικτυακούς τόπους όπως το YouTube™ και το Picasa™ Web Albums. Με τη νέο έκδοση του λογισμικού, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook® κατ’ ευθείαν από το λογισμικό PMB Portable.


Η σχισμή για την τοποθέτηση Memory Stick PRO Duo και κάρτες μνήμης SD/SDHC (πωλούνται ξεχωριστά) προσφέρει στον χρήστη την επιλογή της δικιάς του προτίμησης. Προστατεύστε την επένδυσή σας με την στυλάτη θήκη μεταφοράς LCM-HAC, η οποία διαθέτει έξτρα προστατευτική επένδυση απορρόφησης κραδασμών για τον φακό της βιντεοκάμερας. Η LCS BBE είναι μια μαλακή θήκη για την προστασία της δικής σας Flash Memory Handycam® από τα γδαρσίματα, όταν την μεταφέρετε μέσα στην τσάντα σας ή την θήκη μεταφοράς, και είναι διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα.


Οι τρείς νέες μπαταρίες της σειράς InfoLITHIUM V (NP-FV50/70/100), προσφέρουν μέχρι και 15% αυξημένη ισχύ, συγκρινόμενες με προηγούμενα μοντέλα, για μεγαλύτερο χρόνο λήψεων. Η ανοιξιάτικη σειρά Handycam® της Sony με βιντεοκάμερες εφοδιασμένες με μνήμη flash και σκληρό δίσκο, θα είναι διαθέσιμες στην αγορά από τον Φεβρουάριο του 2010.