H Microsoft ανακοίνωσε ότι το «Project Natal», η συσκευή αναγνώρισης κινήσεων που αναπτύσσεται για το Xbox 360 θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2010.


project-natal-sensor-xbox«Το 2010 θα είναι η σημαντικότερη χρονιά στην ιστορία της κονσόλας Xbox», επεσήμανε ο Ρόμπι Μπαχ, επικεφαλής του τμήματος ψυχαγωγίας της εταιρείας, στην ομιλία του στο πλαίσιο της Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας. «Το 2010 οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούντο Projec Natal, που θα σημάνει και τη χειραφέτηση του παίκτη από τον τελευταίο περιορισμό στα videogames: τα χειριστήρια», επεσήμανε.


Η ανακοίνωση του Μπαχ ακολούθησε την ομιλία του Στιβ Μπάλμερ, που τόνισε ότι η εταιρεία έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 39 εκατομμύρια κονσόλες Xbox 360 και περισσότερα από 500 εκατομμύρια βιντεοπαιχνίδια. που έχουν αποφέρει 20 δισεκατομμύρια κέρδη στην εταιρεία.


Μία πρώτη έκδοση του Natal αποκαλύφθηκε στην τελευταία E3 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Το Natal χρησιμοποιεί μία κάμερα τριών διαστάσεων και λογισμικό αναγνώρισης χειρονομιών και κινήσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να παίζουν χρησιμοποιώντας κινήσεις του σώματος αντί για χειριστήρια.