Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft παρουσίασε, στη CES, τον επίπεδο υπολογιστή με οθόνη αφής και χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο της HP.


hp_tablet-thumb-mediumΟ νέος επίπεδος υπολογιστής θα «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7 και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός του 2010 (πιθανότατα στα μέσα του έτους). Θεωρείται ιδανικός για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων (αποτελώντας ανταγωνιστική εναλλακτική λύση στους e-readers), για «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο και για ψυχαγωγία εν κινήσει.


Πρόκειται για μια νέα, πολλά υποσχόμενη, κατηγορία υπολογιστών. Η αναγγελία έγινε, ενώ πληθαίνουν οι φήμες ότι η Apple, μεγάλη ανταγωνίστρια τόσο της ΗΡ όσο και της Microsoft, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα, πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου φέτος (ίσως στις 27 του μηνός).


Οι άλλες εταιρίες βιάζονται να ανακοινώσουν ανάλογα προϊόντα, φοβούμενες ότι η Apple θα κάνει πάλι το «θαύμα» της και θα παρουσιάσει μία ξεχωριστή συσκευή, όπως έχει κάνει στο παρελθόν με το iPod και το iPhone.


ballmer_HP_tabletΟ επικεφαλής της Microsoft ανακοίνωσε μια γενικότερη στενότερη συνεργασία με την ΗΡ σε διάφορα «μέτωπα», όπως οι μηχανές αναζήτησης και οι διαδικτυακές πύλες (η ΗΡ πρόκειται να υιοθετήσει πλέον την μηχανή Bing, καθώς και το MSN).


Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του νέου μοντέλου.