Το Skype συνήψε συμφωνίες με την LG Electronics και την Panasonic, ώστε να επεκτείνει τη γνωστή υπηρεσία του διαδικτυακών βιντεο-κλήσεων του στην τηλεόραση στο σαλόνι.


skypeΗ υπηρεσία, που αφορά δωρεάν βιντεο-κλήσεις μεταξύ μελών του Skype, θα αποτελέσει ανταγωνιστή ανάλογων υπηρεσιών βιντεο-διασκέψεων που αναπτύσσουν μεγαλύτερες εταιρίες, όπως ο γίγαντας των δικτύων Cisco Systems και η Polycom (η τελευταία σε συνεργασία με έναν άλλο κολοσσό, την ΙΒΜ).


Η Skype, πρώην επιχειρηματική μονάδα του eBay, ανακοίνωσε ότι τόσο η LG όσο και η Panasonic θα διαθέτουν, μέχρι τα μέσα του 2010, μοντέλα τηλεοράσεων υψηλής ανάλυσης που θα υποστηρίζουν τη νέα υπηρεσία βιντεο-κλήσεων, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.


Και οι δύο κατασκευαστές ηλεκτρονικών προϊόντων θα ενσωματώσουν την τεχνολογία του Skype στις τηλεοράσεις τους που θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο Ίντερνετ, ενώ θα πουλάνε ξεχωριστά διαδικτυακές κάμερες με ενσωματωμένα μικρόφωνα, ώστε οι τηλεθεατές να μπορούν να κάνουν τις κλήσεις τους όποτε θέλουν, μιλώντας στο μικρόφωνο και βλέποντας το συνομιλητή τους στην τηλεόραση.


Σύμφωνα με τη Skype, η Panasonic θα διαθέτει τη νέα υπηρεσία βιντεο-κλήσεων στις σειρές τηλεοράσεων VT και G με οθόνες μέχρι 65 ιντσών. Η LG θα ενσωματώσει το Skype σε 26 νέα μοντέλα LCD και plasma τηλεοράσεων, διαφόρων μεγεθών. Και οι δύο εταιρίες αναμένεται να επιδείξουν τη νέα υπηρεσία στις νέες τηλεοράσεις τους, που θα παρουσιαστούν στην ετήσια διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.


Η Skype αναμένεται εξάλλου να ανακοινώσει, στην ίδια έκθεση, την παροχή υποστήριξης για βιντεο-υπηρεσίες υψηλής ανάλυσης σε υπολογιστές, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, σε συμφωνίες με τους κατασκευαστές web καμερών υψηλής ανάλυσης faceVision και in Store Solution.


Σύμφωνα με τη Skype, οι ελάχιστες απαιτήσεις για τις υπηρεσίες της υψηλής ανάλυσης είναι ένας υπολογιστής με επεξεργαστή 1,8 Gigahertz και ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα 1 megabit ανά δευτερόλεπτο.