Τη διεξάγει η ΕΕΤΤ από τις 24 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2010, για την αναλυτική χρέωση των δημόσιων τηλεφωνικών υπηρεσιών.


EETTΣτόχος της ΕΕΤΤ είναι να μπορούν οι συνδρομητές να λαμβάνουν δωρεάν στον λογαριασμό τους βασικές πληροφορίες που θα τους επιτρέπουν (ι) να επαληθεύουν και να ελέγχουν τη χρέωσή τους για τη χρήση του δημόσιου τηλεφωνικού δικτύου, καθώς και (ii) να παρακολουθούν κατάλληλα τη χρήση και τις δαπάνες με τις οποίες επιβαρύνονται.


Το προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμού αφορά όλες τις δημόσιες τηλεφωνικές υπηρεσίες και μεταξύ άλλων, περιέχει συγκεκριμένες προβλέψεις για πακέτα προκαθορισμένου ή απεριόριστου δωρεάν χρόνου ομιλίας/ αριθμού γραπτών μηνυμάτων / εικονομηνυμάτων / όγκου ή χρόνου μεταφοράς δεδομένων. Επιπλέον, παρέχει στο συνδρομητή την εναλλακτική δυνατότητα να παρακολουθεί την ανάλυση των χρεώσεών του ηλεκτρονικά.


Ειδικά για τις Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
• Η ανάλυση των χρεώσεων για τις ΥΠΠ παρατίθεται σε ξεχωριστό τμήμα του λογαριασμού και περιλαμβάνει όλες τις χρεώσεις, ανεξαρτήτως ύψους.
• Καθίσταται υποχρεωτική η αναφορά του διακριτικού τίτλου του παρόχου ΥΠΠ ή, σε περίπτωση που αυτός δεν είναι γνωστός, του παρόχου που έχει εκχωρηθεί πρωτογενώς ο αριθμός, μέσω του οποίου παρέχονται οι ΥΠΠ.
• Παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τα εξερχόμενα γραπτά μηνύματα ΥΠΠ, είτε αυτά χρεώνονται είτε όχι. Επίσης, οι πληροφορίες χρέωσης παρέχονται και για τα εισερχόμενα γραπτά μηνύματα ΥΠΠ.


Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμο από:


1. Το δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, http://www.eett.gr
2. Τα γραφεία της ΕΕΤΤ, Λεωφόρος Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι, (7ος όροφος),

[Tηλ]: 210 6151000, [Fax]: 210 6105049, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους γραπτώς, στην ανωτέρω διεύθυνση ή στο e-mail: analitiki_xreosi@eett.gr μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2009, ώρα 13:00.