Το techpress.gr βρίσκεται στο Λονδίνο και σας παρουσιάζει πρώτο τις νέες προτάσεις της Nokia στο χώρο των επαγγελματικών κινητών.

Soren PetersenΜε φόντο τη μαγευτική θέα της βρετανικής μητρόπολης από τον 29ο όροφο του ουρανοξύστη Millbank Tower, η Nokia παρουσίασε πριν από λίγα λεπτά σε εκπροσώπους του Τύπου από όλο τον κόσμο, τα νέα μοντέλα της γνωστής business σειράς κινητών, E-series (E66 & E71). Το techpress.gr, το μοναδικό ελληνικό site που ήταν παρόν στην εκδήλωση, σας μεταφέρει το κλίμα της παρουσίασης και μια “πρόγευση” των συσκευών που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον επόμενο μήνα, συσκευές που σκοπό έχουν να φέρουν το e-mail σας ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο κινητό σας.

“E-mail made easy” είναι το νέο “μότο” των επαγγελματικών κινητών της Nokia. Πράγματι, τα Nokia Ε66 και Nokia E71, όχι μόνο κάνουν απλή την εγκατάσταση και χρήση πολλαπλών λογαριασμών e-mail κάθε τύπου, αλλά καταρρίπτουν και το μέχρι σήμερα στερεότυπο των άκομψων, δύσχρηστων και ογκωδέστατων business τηλεφώνων. Με σχεδιασμό που θα ζήλευαν ακόμα και τα fashion phones, τα νέα μέλη της οικογένειας “E” γίνονται ελκυστικά σε ακόμα μεγαλύτερη μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Φινιρίσματα από ανοξείδωτο ατσάλι και πάχος πρωτόγνωρα λεπτό για κινητά αυτής της κατηγορίας, αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας των E-Series.

Αφήνοντας, όμως, για λίγο στην άκρη το… “σαγηνευτικό” παρουσιαστικό των συσκευών, η πραγματική καινοτομία που προσφέρουν έγκειται στην ευκολία με την οποία έχετε πρόσβαση σε όλα τα επαγγελματικά και προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των e-mails και των ραντεβού σας. Όπως, άλλωστε, υπογράμμισε και στην ομιλία του ο Senior Vice President, Devices της Nokia, Søren Petersen, από τα 1,5 δισ. λογαριασμούς e-mails που υπάρχουν στον πλανήτη, 700 εκατ. είναι επαγγελματικά, 800 εκατ. είναι προσωπικά, αλλά μόλις 20 με 25 εκατ. είναι φορητά, προσπελάσιμα δηλαδή από τον ιδιοκτήτη τους μέσω του κινητού του. Στόχος των E66 & E71 είναι να φέρουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία στο κινητό με τρόπο εύχρηστο και γρήγορο, καθώς οι ταχύτατες HSDPA συσκευές χρειάζονται μόλις το e-mail και το password για να εγκαταστήσουν τον λογαριασμό σας και να τον καταστήσουν προσπελάσιμο από όπου κι αν βρίσκεστε. Όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις εκτελούνται αυτόματα, καθώς η Nokia διαθέτει ήδη μια βάση δεδομένων με στοιχεία ρυθμίσεων για πάνω από 1.000 internet service providers παγκοσμίως. Στα πλαίσια της εκδήλωσης και σε σχετική ερώτηση του techpress.gr, o Søren Petersen επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχαμε πως θα κυκλοφορήσει κινητό Nokia με οθόνη αφής μέσα στο έτος.

Nokia E66Nokia E66

To Nokia E66 διακρίνεται για την κομψότητα του design του, καθώς τίποτα δεν παραπέμπει στα παλιά, αντιαισθητικά business phones που ξέραμε. Φιλικά και παραμετροποιήσιμα menus συνοδεύονται από αισθητήρες προσανατολισμού, οι οποίοι αλλάζουν την θέαση της οθόνης από κάθετη σε οριζόντια, αναλόγως με το πως κρατάτε τη συσκευή στα χέρια σας. Παράλληλα, όταν έχετε το κινητό σας πάνω στο γραφείο και αρχίζει να κουδουνίζει επίμονα κατά την διάρκεια ενός σημαντικού ραντεβού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το γυρίσετε ανάποδα και η σίγαση του μεγαφώνου θα ενεργοποιηθεί αυτόματα! Το ημερολόγιο έχει υποστεί σημαντική αναβάθμιση καθώς νέα views επιτρέπουν την ευκολότερη ανάγνωση των ραντεβού σας. Φυσικά, υποστηρίζεται πλήρως η πλατφόρμα υπηρεσιών Ovi, τόσο για την μουσική, τις φωτογραφίες και τα παιχνίδια, όσο και για τους χάρτες (και τα δυο νέα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένο AGPS – assisted GPS). Το Ε66 αναμένεται στην αγορά μέσα στον Ιούλιο με ενδεικτική τιμή προ φόρων τα 350 ευρώ.

Nokia E71Nokia E71

Το Nokia E71 διαθέτει πλήρες αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο και αποτελεί το λεπτότερο κινητό της συγκεκριμένης κατηγορίας (QWERTY) με πάχος μόλις 10 χιλ. Έχει προεγκατεστημένη την υποστήριξη για Microsoft Exchange περιβάλλον, ενώ το ενδιαφέρον μας κέντρισε η δυνατότητα εναλλαγής της αρχικής οθόνης (home screen) μεταξύ business και personal. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να διαμορφώσετε μια επιφάνεια εργασίας στην οποία θα εμφανίζονται όλες οι ειδοποιήσεις για τα επαγγελματικά σας ραντεβού και e-mail, καθώς και μια δεύτερη, στην οποία εμφανίζονται μόνο τα προσωπικά σας e-mail, η αγαπημένη σας μουσική, οι φωτογραφίες σας και γενικότερα οτιδήποτε θέλετε να έχετε μαζί σας μόλις τελειώνετε μια κουραστική ημέρα στην δουλειά. Η εναλλαγή των δυο home screens γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε το κινητό σας να μπορεί να σας συντροφεύσει κάθε ώρα της ημέρας, προμηθεύοντας τις κατάλληλες πληροφορίες. Παράλληλα, η ασφάλεια στο συγκεκριμένο μοντέλο έχει ενισχυθεί (π.χ. σε περίπτωση κλοπής στέλνετε ένα κωδικοποιημένο SMS στο κινητό σας και αυτό διαγράφει όλα τα προσωπικά σας δεδομένα). Το E71, όπως και το E66, διαθέτει κάμερα 3.2 Mpixels με flash και autofocus, internet browser με υποστήριξη flash, ενώ με τη βοήθεια της σουίτας εφαρμογών quickoffice, σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε αρχεία word, excel και powerpoint.

Αξεσουάρ

Λίγα από τα φώτα της δημοσιότητας κατόρθωσαν να κλέψουν στην σημερινή εκδήλωση και τα νέα αξεσουάρ της Nokia. Το Nokia Car Kit CK-100 και το Nokia Display Car Kit CK-600, καθιστούν τις υπηρεσίες των δύο νέων μοντέλων της σειράς “Ε” διαθέσιμες και στο αυτοκίνητο. Το Nokia Car Kit CK-100 διαθέτει φωνητική καθοδήγηση και τηλεχειρισμό, ενώ το Nokia Display Car Kit CK-600 ξεχωρίζει για την αποσπώμενη έγχρωμη πρόσοψή του και το τηλεχειριστήριο με τα πλήκτρα οπίσθιου φωτισμού. Τέλος, η Nokia ανακοίνωσε το νέο Bluetooth Headset BH-212 και τις βάσεις αυτοκινήτου Nokia Mobile Holder CR-106 και CR-105, για τα E71 και E66 αντίστοιχα.