Το κινητό τηλέφωνο της Google, το πολυαναμενόμενο Nexus One, αποκάλυψε την τιμή του, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 5 Ιανουαρίου.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


google-nexus-one-new-1Μία παρουσίαση σε μερίδα του ειδικού Τύπου έχει προγραμματιστεί για εκείνη την ημερομηνία και όλοι υποψιάζονται ότι θα είναι αυτή η επίσημη παρουσίαση της συσκευής.


Έχει γίνει γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της T-Mobile, ενώ σχεδόν το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών, μαζί με την ενδεικτική τιμή του έχουν γίνει γνωστά μέσα από διαδοχικές διαρροές στο Διαδίκτυο.


Η πώλησή του θα μπορεί να γίνει και μέσα από τη Google, online, έναντι 530 δολαρίων ή 370 ευρώ. Θα διατίθεται με συμβόλαιο δύο ετών και πακέτα χρόνου ομιλίας από την T-Mobile, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις συσκευών και στη χώρα μας. Το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει από την T-Mobile σημαίνει ότι ενδέχεται να τη δούμε και μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Cosmote στην Ελλάδα.


Η σελίδα www.google.com/phone σας ενημερώνει για όλα όσα αφορούν στη συσκευή της Google. Το τηλέφωνο κατασκευάζεται από την HTC και παρακάτω αναφέρονται τα κύρια τεχνικά του χαρακτηριστικά.


Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Διαστάσεις: 119 x 59.8 x 11.5 mm
Βάρος: 130 g
Οθόνη: AMOLED capacitive touchscreen
480 x 854 pixels, 3.7 inches
Μνήμη: 512MB RAM, 512MB ROM microSD μέχρι 32GB, 4GB στη συσκευασία
Κάμερα: 5 Mpixels
Λειτουργικό: Android OS, v2.1
CPU: Qualcomm Snapdragon QSD8250 1 GHz