Το διοικητικό συμβούλιο του βρετανικού επικοινωνιακού κολοσσού έδωσε τη συγκατάθεσή του για την εκκίνηση του Project Canvas.


BBC-Project-CanvasTo Project Canvas είναι μια πλατφόρμα που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον «σπινθήρα» για την αγορά της διαδικτυακής τηλεόρασης. Δημοσιεύματα του πρόσφατου παρελθόντος περί πυρετωδών προετοιμασιών του BBC για την υλοποίηση ενός υβριδικού μοντέλου τηλεόρασης, παράλληλα με την επιτυχία των iPlayer και Hulu, αρχίζουν να παίρνουν «σάρκα και οστά». Το διοικητικό συμβούλιο του μιντιακού κολοσσού προχωρά σε μια μεγάλης εμβέλειας σύμπραξη με την ITV, την Βritish Telecom, τα κανάλια Five και Channel 4 και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο Talk Talk.


Η συμφωνία αφορά την ανάπτυξη ενός διαδικτυακού πρωτοκόλλου τηλεόρασης για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων και τη χρήση διαδραστικών υπηρεσιών με πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως η εγγραφή αγαπημένων εκπομπών (catch-up service). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΒBC, οι αποκωδικοποιητές θα κοστίζουν γύρω στις 200 λίρες και αναμένεται να διατεθούν στην αγορά εντός του 2010.


Το διοικητικό συμβούλιο του BBC σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την στρατηγική του project, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι υπήρχαν περίπου 800 θετικές απαντήσεις-αξιολογήσεις για το εγχείρημα.


«Πιστεύουμε ότι το Canvas θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της παροχής υπηρεσιών στο μέλλον από το BBC», σχολίασε χαρακτηριστικά η Diane Coyle, πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Ελέγχου του διοικητικού συμβουλίου.


Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του BBC, η νέα πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή στους παραγωγούς περιεχομένου ενώ θα αξιολογηθεί σε εύρος 12 μηνών η πρόοδος του εγχειρήματος σε όλους τους εταίρους. Οι χρήστες θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα εισόδου στο Facebook, YouTube και στο Flickr. Τέλος, η πλατφόρμα αποφασίστηκε να παραμείνει προσβάσιμη χωρίς κάποια συνδρομή.