Το Twitter βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Mixer Labs, με στόχο την ένταξη υπηρεσίας γεωγραφικού προσδιορισμού των χρηστών.


GEOApiΗ Mixer Labs, που ιδρύθηκε από δύο πρώην εργαζόμενους στη Google, έχει αναπτύξει ένα εργαλείο γεωγραφικού εντοπισμού, με την ονομασία GeoAPI. Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έβαν Ουίλιαμς, η εφαρμογή αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη δείχνοντας την τοποθεσία απ’ όπου οι χρήστες πραγματοποιούν τις δημοσιεύσεις τους.


«Με την προσθήκη αυτής της εφαρμογής στο Twitter θα προκύψουν νέες χρήσιμες υπηρεσίες, από ειδήσεις μέχρι εντοπισμό φίλων ή τοπικών επιχειρήσεων», έγραψε ο συνιδρυτής του Twitter, Μπιζ Στόουν, στο blog της εταιρείας. «Οι προσπάθειες μας σε αυτό τον τομέα έχουν μόλις αρχίσει».

Πρόσφατα, το Twitter προχώρησε σε συμφωνίες με τη Microsoft και τη Google, με βάση τις οποίες οι δύο εταιρείες θα μπορούν να εμφανίζουν τις δημοσιεύσεις των χρηστών στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Twitter χρεώνει τη Google 15 εκατομμύρια δολάρια και τη Microsoft άλλα δέκα εκατομμύρια, που σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να έχει κέρδος.