H Intracom Telecom ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου αξίας 5 εκ. δολαρίων με την Maxis Berhad, το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Μαλαισίας.


intracom-telecomΣυγκεκριμένα, η INTRACOM TELECOM παρέχει το ασύρματο ευρυζωνικό σύστημα WiBAS δίνοντας στην MAXIS Berhad τη δυνατότητα να υλοποιεί αποτελεσματικά την ασύρματη μετάδοση των 2G/3G δικτύων της και να προσφέρει ευρυζωνικές ασύρματες υπηρεσίες πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή της Κουάλα Λούμπουρ της Μαλαισίας. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010.


Η MAXIS επέλεξε το WiBAS για την αντικατάσταση της υπάρχουσας υποδομής σημειακών μικροκυμματικών ζεύξεων (point-to-point) επωφελούμενη άμεσα από τα τεχνολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της εν λόγω λύσης. Το WiBAS αποτελεί ιδανική λύση για την ταυτόχρονη υποστήριξη δικτύων 2G και 3G εντός αστικών περιοχών, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους πάροχους κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν σημαντικά τα κόστη υποδομών και τα λειτουργικά τους έξοδα συγκριτικά με τις παραδοσιακές λύσεις. Η μείωση του κόστους επιτυγχάνεται μέσω της αποτελεσματικότερης χρήσης της δικτυακής αρχιτεκτονικής του πολυσημειακού συστήματος σε συνδυασμό με τη μέγιστη χωρητικότητα διαθέσιμη στην αγορά σήμερα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα στο έπακρο την ποιότητα υπηρεσιών φωνής και εφαρμογών δεδομένων.


Η εγκατάσταση της λύσης WiBAS από τη MAXIS αποτελεί μέρος της τρέχουσας επένδυσης για τον εκμοντερνισμό και την αναβάθμιση των δικτύων της καθώς προετοιμάζεται για μελλοντική ανάπτυξη σε εξελιγμένες υπηρεσίες δεδομένων. Καθώς η εταιρία επεκτείνει την κάλυψη και εισάγει νέα προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, συνεχίζει να δημιουργεί στρατηγικές συνεργασίες παραδίδοντας κορυφαίες non-voice λύσεις και εμπλουτίζοντας την εμπειρία προς τον πελάτη σε όλο το φάσμα των ολοκληρωμένων επικοινωνιών.