Στόχος του να σημειώσει ρεκόρ dowhloads

Την Τρίτη θα τεθεί στη διάθεση του κοινού ο ανανεωμένος Firefox, ο οποίος αποσκοπεί να παρουσιαστεί εμφανώς βελτιωμένος σε τομείς όπως η ασφάλεια, η ταχύτητα και ο σχεδιασμός.

Εκτός των άλλων νέων λειτουργιών, περιλαμβάνεται ένας νέος τρόπος αρχειοθέτησης των ιστοσελίδων που επισκέπτεται ο χρήστης, ενώ πλέον είναι εφικτή η επαναφορά ενός αρχείου που είχε διακοπεί την ώρα που κατέβαινε στον υπολογιστή.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη επιτυχία του web-mail, ο Firefox θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να συνδέεται με το Yahoo mail του με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, κάτι που αποτελεί μέρος της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντίστοιχη λειτουργία του Hotmail της Microsoft ή του Gmail της Google.

Τέλος, ο Firefox περιέχει μία νέα λειτουργία, η οποία δεν προειδοποιεί απλά τον χρήστη ότι μία ιστοσελίδα είναι επικίνδυνη, αλλά περνάει στο επόμενο βήμα, απαγορεύοντας του τη πρόσβαση σε αυτή.

Να σημειωθεί πως η λίστα των επικίνδυνων ιστοσελίδων παρέχεται από την Google και το StopBadware.org, ένα πρόγραμμα του οποίου ηγούνται κορυφαίοι ακαδημαϊκοί του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερο άρθρο, στόχος της εταιρείας είναι να συνοδευτεί η πρώτη μέρα διάθεσης του νέου Firefox με ρεκόρ dowhloads. Το αν θα τα καταφέρει, μένει να αποδειχθεί.