Ο Τζομπς βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των πιο επιτυχημένων διευθυνόντων συμβούλων του κόσμου που συνέταξε το Harvard Business Review.


steve-jobsΤο έγκριτο περιοδικό για θέματα μάνατζμεντ συνέκρινε 2.000 άτομα που ανέλαβαν καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου μετά το 1995 (ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft δεν συμπεριλήφθηκε στην ανάλυση λόγω αρχαιότητας). Ο διευθυντής της εταιρείας του iPod, του iPhone και των iMac εξασφάλισε στην πρώτη θέση, καθώς τα ημερήσια κέρδη των μετόχων της Apple αυξήθηκαν επί των ημερών του 3.188% περισσότερο από το μέσο όρο της βιομηχανίας υπολογιστών και 3.266% περισσότερο από το μέσο όρο για τις ΗΠΑ.


Επιπλέον, ο Τζομπς αύξησε την αξία της εταιρείας του στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια. «Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Στιβ Τζομπς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας», δεδομένου ότι είναι ίνδαλμα για χιλιάδες λάτρεις της τεχνολογίας, παραδέχονται οι συντάκτες της έκθεσης.


Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιουν Τσονγκ-Γιονγκ, διευθύνων σύμβουλος της νοτιοκορεατικής Samsung το διάστημα 1996-2008, και στην τρίτη ο Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της Gazprom από το 2001.