Tου Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

Μαζί με αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Yahoo σε ΗΠΑ και Καναδά θα εμφανίζονται διαφημίσεις της Google. Άκαρπες οι συνομιλίες για εξαγορά

microsoft-yahooΣυμφωνία μεταξύ της Google και της Yahoo για χρήση από την δεύτερη της τεχνολογίας διαδικτυακής διαφήμισης της πρώτης, την ώρα που και οι νέες συνομιλίες για την εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft απέβησαν άκαρπες.

Συγκεκριμένα οι δύο εταιρείες συμφώνησαν ότι μαζί με αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Yahoo σε ΗΠΑ και Καναδά θα εμφανίζονται διαφημίσεις της Google.

Η Yahoo εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η συμφωνία με την Google θα επιφέρει επιπλέον έσοδα 800 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Δηλώσεις έκανε και ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ, ο οποίος τόνισε: «Αυτή η εμπορική συμφωνία δίνει στη Yahoo τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερο σχετικές διαφημίσεις στους χρήστες και να προσφέρει στους διαφημιστές και στους διαφημιζόμενους με καλύτερη τεχνολογία».

Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια, σε περίπτωση όμως που η Yahoo το επιθυμεί μπορεί να ανανεωθεί.

Αυτή πάντως ήταν η μοναδική συμφωνία που κατέστη δυνατή ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού οι συνομιλίες για εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft έφτασαν σε αδιέξοδο. Η Yahoo προσπάθησε να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες από την τελευταία προσφορά της Microsoft ύψους 47,5 δισ. δολ. (33 δολ η μετοχή), όμως η Microsoft δεν φάνηκε διατεθειμένη να προσφέρει ξανά ένα τέτοιο ποσό.

Ενδιαφέρον για τη Microsoft παρουσίασε το ενδεχόμενο να αγοράσει τη μηχανή αναζήτησης της Yahoo, μια υπηρεσία που η δεύτερη θεωρεί πολύτιμη για να την πουλήσει ξεχωριστά.

Να σημειωθεί πως οι άκαρπες συνομιλίες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στη μετοχή της Yahoo, η οποία έπεσε περισσότερο από 10%, με την τιμή της να ορίζεται πλέον στα 23,52 δολάρια.

Υπενθυμίζουμε πως τον προηγούμενο μήνα η Microsoft είχε αποσύρει την προσφορά της για πλήρη εξαγορά της Yahoo αφού οι συνομιλίες των δύο πλευρών δεν είχαν οδηγήσει σε αποτέλεσμα.