Η Nikon ανακοίνωσε τη διάθεση και στην ελληνική αγορά τόσο του νέου τηλεμετατροπέα AF-S TC-20E III όσο και του νέου τηλεφακού φωτογράφισης δράσης AF-S NIKKOR 300MM F/2,8G ED VR II.


tilemetatropeas_nikon_AFSΟ νέος τηλεμετατροπέας AF-S TC-20E III, είναι ο πρώτος στον κόσμο με στοιχείο ασφαιρικού φακού. Με ολοκαίνουριο οπτικό σχεδιασμό και συμπαγές σώμα, έχει σκοπό να προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία του ποιότητα εικόνας για φωτογράφηση άγριας φύσης και σπορ.


‘Εχει σχεδιαστεί με σκοπό να παρέχει ομαλή προσαρμογή με την γκάμα συμβατών τηλεφακών NIKKOR. Διαθέτει λαστιχένια τσιμούχα για προσαρμογή σώματος, ανθεκτικό μηχανισμό λήψης για εντατική χρήση και ένα υπερμεγέθες κουμπί για γρήγορη αφαίρεση με γαντοφορεμένα χέρια. Συνοδεύεται από νέα σχεδιασμένα καλύμματα και μια πρακτική θήκη αποθήκευσης, που τον προστατεύει όταν δεν χρησιμοποιείται.


Η Nikon Europe ανακοινώνει και την κυκλοφορία ενός νέου υπερ-τηλεφακού, που αντικαθιστά τον AF-S VR NIKKOR 300mm f/2,8G IF-ED. Ο AF-S NIKKOR 300MM F/2,8G ED VR II διαθέτει τη νέας γενιάς τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών (VR II) και μια νέα λειτουργία εστίασης A/M, πράγμα που τον καθιστά ιδανική επιλογή για φωτογράφους σπορ, δράσης και άγριας φύσης. Αυτός ο φακός είναι σχεδιασμένος για εκείνους που ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογραφία.


NIKKOR_300mmΟ AF-S NIKKOR 300MM F/2,8G ED VR II με την ενσωματωμένη τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς (VRII), παρέχει τη δυνατότητα λήψης σε ταχύτητες κλείστρου έως και τέσσερα στοπ βραδύτερες, προκειμένου να είναι δυνατή η επίτευξη ευκρινέστερων εικόνων, κατά τη χρήση της μηχανής για φωτογράφηση με το χέρι. Επιπλέον, η νέα λειτουργία A/M, που προστέθηκε στις υπάρχουσες λειτουργίες M/A και M, επιτρέπει την προτεραιότητα της αυτόματης εστίασης, ακόμα και αν γίνεται χειρισμός του δακτυλίου εστίασης κατά τη διάρκεια της λήψης. Με βάρος 2.900 gr, ο φακός καλύπτει κάθε κριτήριο όλων όσων ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογράφηση δράσης.


Αυτός ο υπερ-τηλεφακός έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το φωτογράφο και διαθέτει το ίδιο άριστο οπτικό σύστημα με τον προκάτοχό του. Εκείνοι που χρειάζονται μεγάλη ταχύτητα και ησυχία για να απαθανατίσουν την άγρια φύση μπορούν να στηρίζονται στην αυτόματη εστίαση με ενσωματωμένο αθόρυβο μηχανισμό, που διασφαλίζει ότι δεν θα διαταραχθεί η δράση. Η στεγανοποίηση του φακού είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά του που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Αντέχει στις επιδράσεις της σκόνης και της υγρασίας, επιτρέποντας έτσι στους φωτογράφους να συνεχίζουν τη λήψη ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η κατασκευή του φακού, η οποία διαθέτει έντεκα στοιχεία σε οκτώ ομάδες, περιλαμβανομένων τριών γυάλινων στοιχείων ED και επίστρωσης νανοκρυστάλλων.