Εντάθηκαν οι πληροφορίες στο Διαδίκτυο και τον Τύπο ότι η Google ετοιμάζει το δικό της «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα πουλά απευθείας στους καταναλωτές από το 2010.


google_phoneΗ συσκευή θα ονομάζεται “Nexus One” και παράγεται από την ταϊβανέζικη ΗΤC για λογαριασμό της Google. Αν όντως αυτό συμβεί, θα είναι μια σπάνια στρατηγική κίνηση, επειδή η αμερικανική εταιρία δεν συνηθίζει να πουλά συσκευές απευθείας στους καταναλωτές.


Όπως δήλωσε αρμόδιο στέλεχος της Google, ο αντιπρόεδρος στον τομέα παραγωγής Mario Queiroz, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και τη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», ήδη οι εργαζόμενοί της κάνουν δοκιμές σε μια συσκευή που «συνδυάζει καινοτόμο hardware από μια συνεργαζόμενη εταιρία και λογισμικό που ‘τρέχει’ στο Android (σ.σ. το λειτουργικό για κινητά της ίδιας της Google), προκειμένου να πειραματιστούμε με νέες εφαρμογές και δυνατότητες στα κινητά τηλέφωνα».


Παραδοσιακά, η Google ζητά από τα στελέχη της και απλούς εργαζόμενούς της ανά τον κόσμο να δοκιμάζουν πρώτα στο εσωτερικό της εταιρίας τις νέες καινοτομίες, πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.


google-phoneΉδη στο Twitter κυκλοφόρησαν μηνύματα ενθουσιασμένων εργαζομένων της εταιρίας που έκαναν λόγο για τα “νέα τηλέφωνα Google”.


Σταδιακά βγαίνουν όλο και περισσότερα κινητά με το λειτουργικό της Google στην αγορά (από Motorola, Sony Ericsson κ.α.) και η εταιρία ερευνών Gartner εκτιμά ότι μέχρι το 2012 οι συσκευές που θα «τρέχουν» το Android, θα φτάσουν το 14% της παγκόσμιας αγοράς από μόλις 2% τώρα (στην Ευρώπη το μερίδιο είναι γύρω στο 5,5%).


Η ταϊβανέζικη εταιρία HTC, ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής «έξυπνων» κινητών στον κόσμο, προς το παρόν δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.