Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Microsoft Ελλάς παρουσίασε στο ελληνικό κοινό τα πλεονεκτήματα των προϊόντων που πρόσφατα διέθεσε στη διεθνή αγορά.


Photo3Συγκεκριμένα έγινε η αναλυτική παρουσίαση των Windows 7, του Windows Server 2008 R2, του Microsoft Exchange Server 2010 και των Windows Phone. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό στελεχών από τον κλάδο της πληροφορικής και τον επιχειρηματικό κόσμο ευρύτερα.


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Mark Minasi, Πρόεδρος της Minasi Research & Development, Inc, ο οποίος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι εταιρίες που θα επιλέξουν να επενδύσουν στις νέες λύσεις της Microsoft. Κατά τη διάρκεια των κεντρικών εισηγήσεων, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τις ιδιότητες αυτών και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ τους, καθώς και να γνωρίσει πώς μια επιχείρηση μπορεί να εξασφαλίσει μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας της επένδυσής της σε επίπεδο πληροφοριακών συστημάτων, συγκρατώντας ταυτόχρονα τα κόστη.


Ο κ. Μαρκ Μινάσι

Ο κ. Μαρκ Μινάσι

Την κεντρική παρουσίαση ακολούθησαν τέσσερις παράλληλες συνεδρίες, εκ των οποίων η κάθε μία απευθυνόταν σε διαφορετικό κοινό και πιο συγκεκριμένα σε: α. Τελικούς Πελάτες, β. Συνεργάτες/Μεταπωλητές, γ. Κατασκευαστές Συνεργάτες/Συνεργάτες ΟΕΜ και δ. Developers. Στελέχη της Microsoft, αλλά και εκπρόσωποι συνεργατών και πελατών της, παρουσίασαν τα νέα χαρακτηριστικά των προϊόντων και τους τρόπους αξιοποίησής τους και ανέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους μέσα από την παρουσίαση case studies επιτυχημένων υλοποιήσεων.


O κ. Ευάγγελος Χρυσαφίδης, Διευθυντής Marketing της Microsoft Ελλάς σημείωσε: «Τα προϊόντα που σήμερα παρουσιάζουμε στο ελληνικό κοινό συνιστούν σημαντικά εργαλεία για κάθε επιχείρηση που θα λάβει τη στρατηγική απόφαση να επενδύσει σε αυτά. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των προϊόντων μας είναι η ενδυνάμωση των πόρων που κάθε επιχείρηση ήδη διαθέτει. Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε σήμερα σύγχρονες λύσεις και εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν μια εταιρία να βγάλει τον καλύτερό της εαυτό, εξασφαλίζοντας υψηλή παραγωγικότητα και συγκρατημένα κόστη».


Ο κ. Χάρης Βουτσάς, Deputy ΙΤ Director, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε: «Από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, έχουμε πειστεί ότι με τα Windows 7 θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα και θα αντιμετωπίζουμε λιγότερα προβλήματα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα. Εμπιστευόμαστε τις τραπεζικές μας υπηρεσίες στα Windows 7!».


Ο κ. Μάριος Σεντρής, Τομεάρχης Σχεδιασμού Ανάπτυξης Υπηρεσιών Πληροφορικής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε δήλωσε: «Αποτελεί πλέον γεγονός, ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου διεθνώς με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει στο κοινό. Αντίστοιχα υψηλό είναι και το επίπεδο των τεχνολογιών και της πληροφορικής που χρησιμοποιεί, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του. Στo πλαίσιο αυτό, εξετάζουμε και τα Windows® 7, το νέο λειτουργικό της Microsoft. Θεωρούμε πολύ θετικό το εύκολο deployment που προσφέρουν, ενώ εκτιμήσαμε και την ευχρηστία τους, την ταχύτητά τους και προπαντός την ασφάλεια που προσφέρουν. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε ένα από τα πιο υπερσύγχρονα, καινοτόμα και παραγωγικά αεροδρόμια στο κόσμο. Πιστεύουμε ότι τα Windows 7 μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά σε αυτή την κατεύθυνση».