Ο Όμιλος INTRACOM IT Services ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία διεθνούς συνεργασίας (Industry Relationship Teaming) με την IBM Corporation.


intracom_servicesΗ συνεργασία προβλέπει την ανάπτυξη και προώθηση στη διεθνή αγορά ολοκληρωμένων λύσεων, οι οποίες θα καλύπτουν με τον πλέον σύγχρονο και ανταγωνιστικό τρόπο τις ανάγκες των τελωνειακών αρχών σε θεσμικό, τεχνολογικό και λειτουργικό επίπεδο. Η συνεργασία αυτή έρχεται ως συνέχεια της ήδη επιτυχημένης σχετικής συνεργασίας των δύο εταιρειών και αξιοποιεί την βαθειά γνώση και εξειδικευμένη τεχνογνωσία τους στον χώρο των τελωνείων, καθώς και υπάρχουσες λύσεις και προϊόντα τους.


Ο Όμιλος INTRACOM IT Services δραστηριοποιείται ιδιαίτερα έντονα στον χώρο των τελωνείων με τις εταιρίες του Intrasoft International, INTRΑCOM IT Services Denmark και INTRACOM IT Services και έχει υλοποιήσει πλήθος σχετικών έργων.


Ενδεικτικό, κατά την τελευταία δεκαετία ο Όμιλος έχει αναλάβει την υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος των Ελληνικών Τελωνείων ICIS και ICISNet (1998 και 2007 αντίστοιχα), με τη βοήθεια των οποίων καλύφθηκε το σύνολο των επιχειρησιακών διαδικασιών, και συμμετέχει σε αντίστοιχο ολοκληρωμένο έργο για τα τελωνεία της Ολλανδίας σε συνεργασία με την ΙΒΜ. Έχει υλοποιήσει τα νέα πληροφοριακά Συστήματα Διαμετακόμισης (Transit) στην πλειοψηφία των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς και το κεντρικό Πανευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου μεταφοράς προϊόντων που υπόκεινται σε άμεσους φόρους (Excise).


Επίσης, ο Όμιλος διαθέτει στην αγορά την ολοκληρωμένη λύση X-eyes (έλεγχος κινήσεων σε προϊόντα άμεσων φόρων για τα κράτη μέλη της ΕΕ), την οποία έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την IBM, με εγκαταστάσεις σε επτά (7) κράτη έως τώρα. Επιπλέον, ο Όμιλος έχει υλοποιήσει έργα διαχείρισης κινδύνου (risk management) για τελωνεία σε περισσότερες από δέκα πέντε (15) χώρες ανά τον κόσμο. Τέλος, στα πλαίσια του πολυετούς στρατηγικού σχεδίου ηλεκτρονικών τελωνείων (eCustoms Multi-Annual Strategic Plan – MASP) – για την ΕΕ, ο Όμιλος συμμετέχει στην ανάπτυξη των νέων συστημάτων eCustoms.


Με βάση την εμπειρία του αυτή, ο Όμιλος της INTRACOM IT Services κατέχει ηγετική θέση στα Τελωνειακά Πληροφοριακά Συστήματα εντός της ΕΕ, ενώ μελλοντικοί στόχοι αποτελούν η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Αφρική, όπου η ζήτηση για σύγχρονα ολοκληρωμένα συστήματα τελωνείων, αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία της ΕΕ.