Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PPR, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα επιβεβαίωσε τις προθέσεις του ομίλου για την πώληση της Fnac το συντομότερο.


fnac_logoΔεκαπέντε χρόνια μετά την εξαγορά της από τον όμιλο πολυτελών ειδών PPR, η Fnac, η γαλλική εταιρεία πώλησης πνευματικών προϊόντων (βιβλίων, cd, κ.ο.κ.), η οποία ιδρύθηκε το 1954 από δύο τροτσκιστές, ετοιμάζεται να αλλάξει εκ νέου ιδιοκτήτη, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Le Monde.


«Οσο πιο γρήγορα πουληθεί η Fnac, τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Φρανσουά – Ανρί Πινό, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PPR, στην εφημερίδα Wall Street Journal, επιβεβαιώνοντας ότι η πώληση της Fnac θα συμπεριλάβει και το εμπορικό της σήμα Conforama.
Eπιθυμία του κ. Πινό είναι να καταστήσει τον όμιλο PPR «αυτοκρατορία διεθνών εμπορικών σημάτων». Σε αυτή δεν φαίνεται να χωράει πλέον η Fnac, καθώς η δυναμική ανάπτυξής της στο εξωτερικό κρίνεται περιορισμένη.


Εδώ και αρκετό χρόνο οι εργαζόμενοι στη Fnac, στη Γαλλία, είχαν κάποιες ενδείξεις για το μέλλον της επιχείρησης. Πριν από ένα χρόνο, μάλιστα, είχε εκπονηθεί ένα σχέδιο κατάργησης 168 θέσεων απασχόλησης της Fnac στο Παρίσι. Το σχέδιο είχε αποκλειστικό στόχο να καταστήσει τη Fnac ελκυστική σε έναν στρατηγικό επενδυτή.


Ο Στεφάν Ρενό, συνδικαλιστής, ο οποίος εργάζεται στο τμήμα μουσικής της Fnac επί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, εξομολογείται στη Le Monde ότι «όταν ο όμιλος PPR αγόρασε τη Fnac, έφερε στην επιχείρηση κεφάλαια, γεγονός το οποίο είναι θετικό από οικονομικής άποψης». Ο ίδιος, ωστόσο, δεν συμφωνεί με την αλλαγή της φυσιογνωμίας της Fnac, καθώς η εταιρεία απομακρύνθηκε από το «συνεργατικό» πνεύμα που είχαν εγκαινιάσει οι ιδρυτές της, ο Αντρέ Εσελ και ο Μαξ Τερέ, πρώην ηγετικά στελέχη των Γάλλων τροτσκιστών.