Μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου του ΟΤΕ θα αποτελέσει επένδυση 90 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία σε υποδομές Δικτύου Οπτικών Ινών VDSL.


ote-vdslΗ Διοίκηση του Οργανισμού συζητώντας τις λεπτομέρειες του τριετούς κυλιόμενου Επενδυτικού Προγράμματος ενέταξε σε αυτές και το Σχέδιο του VDSL, προκειμένου να εγκριθεί και να αποτελέσει μέρος του επίσημου Σχεδίου που θα υλοποιηθεί στην επόμενη τριετία. Ηδη ο Οργανισμός συζητά με δήμους, στους οποίους θα ξεκινήσουν οι εγκαταστάσεις Δικτύων VDSL, οι δημότες των οποίων αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω της χωροταξίας των σημερινών Δικτύων και Κέντρων του ΟΤΕ. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να αποκτηθούν οι απαραίτητες άδειες διέλευσης.


Η Διοίκηση του ΟΤΕ είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει άμεσα το Δίκτυο VDSL προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του σε αυξημένες ταχύτητες ευρυζωνικών υπηρεσιών, καθώς θεωρεί ότι η υλοποίηση του Δικτύου Οπτικών Ινών (FTHH) είναι επισφαλής και εξαιρετικά μακροπρόθεσμη σε σχέση με την ταχύτητα υλοποίησης ανάλογων επενδύσεων στην ελληνική πραγματικότητα. Εν μέρει η πολιτική του ΟΤΕ φαίνεται ότι είναι σωστή καθώς το Σχέδιο του Δικτύου FTTH, αναθεωρείται ριζικά από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων και το αποτέλεσμα τη νέας Διαβούλευσης δεν φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του επόμενου χρόνου.


vdslΗ ΕΕΤΤ δίνει μεγάλη σημασία για το νέο σχέδιο ανάπτυξης Δικτύου VDSL από τον ΟΤΕ, ενώ τονίσθηκε ότι πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμο και σε άλλους παρόχους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ για το σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου Οπτικών Ινών οι νέες οικονομικοί και τεχνολογικοί παράμετροι πρέπει να εξετασθούν με γνώμονα τη νέα κυβερνητική πολιτική. Η προετοιμασία του νέου ρυθμιστικού και νομοθετικού πλαισίου αναμένεται ότι θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο για να εγκριθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.