Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ήδη γίνεται πολύς λόγος στο Διαδίκτυο για την επικείμενη παρουσίαση ενός Android τηλεφώνου από την Google στις αρχές του χρόνου.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


google_phone_by_dogorgod_1Το νέο κινητό θα έχει ενσωματωμένη την τελευταία εκδοχή του λειτουργικού συστήματος Android, η οποία φέρει και την κωδική ονομασία Flan. Πρόκειται για μία εκδοχή πιο εξελιγμένη από εκείνη που φορά το Milestone της Motorola με εμπλουτισμένες δυνατότητες.


Η πολιτική της επικοινωνίας για το νέο προϊόν που ακολουθεί ο κολοσσός του Internet δεν διαφέρει από τα όσα έπραξε τόσο για το λειτουργικό σύστημα Chrome οσο και για το Google Wave. Πρώτα αφήνονται πολλές φήμες να κυκλοφορήσουν, ακολουθούν επίσημες παρουσιάσεις των κύριων χαρακτηριστικών και έπειτα ξεκινά η επίσημη εμπορική διάθεση της εφαρμογής ή του προϊόντος στο κοινό.


Παρόλα αυτά, ακόμα δεν έχει γίνει σαφές το ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει ευμέγεθη οθόνη αφής, επεξεργαστή Qualcomm (πιθανότατα τον Snapdragon του 1GHz), ενώ δεν αποκλείεται να δούμε να παρουσιάζεται ένα tablet με τηλεφωνικές δυνατότητες, καθώς δίνεται η δέουσα προσοχή στο κομμάτι του gaming και την επικείμενη παρουσίαση ενός ανταγωνιστικού tablet από την Apple.


Δεν αποκλείεται το Google Phone να κυκλοφορήσει ανεξάρτητα από τους παρόχους, καθώς θα συνδέεται ασύρματα μέσω WiMax, θα ενσωματώνει το Google Voice και θα μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα της ασύρματης τηλεφωνίας μέσω Internet εντελώς δωρεάν. Αυτό ενδέχεται να αυξήσει την τιμή του, αλλά να μειώσει το καθημερινό κόστος των επικοινωνιακών υπηρεσιών που θα προσφέρει. Ίδωμεν…