Η ταϊβανέζικη εταιρία Acer δήλωσε ότι τα νέα Microsoft Windows 7 έχουν ωφελήσει τις πωλήσεις της, αν και τα κέρδη της κινούνται εντός των προβλέψεών της.


acer aspire

acer aspire

«Όταν είδαμε τα χαρακτηριστικά των Windows 7, ήδη ξέραμε ότι θα έκαναν καλό στη ζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τζιανφράνκο Λάντσι.


Αλλά και η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής προσωπικών Η/Υ, η αμερικανική Dell, ανέφερε ότι τα Windows 7 έκαναν καλό στις πωλήσεις της.


Η Acer δήλωσε ότι αναμένει για το 2010 αύξηση κατά 15% των πωλήσεών της. Ειδικότερα για τα χαμηλού κόστους netbooks, όπου έχει ηγετική θέση, η Acer ανακοίνωσε ότι για μεν το τέταρτο τρίμηνο του 2009 προβλέπει στασιμότητα πωλήσεων, για δε το 2010 σημαντική αύξησή τους κατά 25%.


Η Acer εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά netbooks το 2010 θα παρουσιάσει αύξηση 50% και οι πωλήσεις τους θα φθάσουν συνολικά τα 42 εκατ. Η ταϊβανέζικη εταιρία ανακοίνωσε τριμηνιαία καθαρά κέρδη 108 εκατ. δολ., αυξημένα κατά 14% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008.


Η εταιρία προσδοκά ότι ως το 2011 θα σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση στην ιαπωνική και την κινεζική αγορά, από την πέμπτη ή έκτη, όπου βρίσκεται σήμερα και στις δύο χώρες.