Συνέχιση της γεωγραφικής και επιχειρηματικής επέκτασης, 45% αύξηση στα κέρδη προ φόρων – βελτίωση μεγεθών σε όλες τις δραστηριότητες

Σε συνολικές πωλήσεις περί τα 100 εκατ. ευρώ προσβλέπει για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η Mellon,  που σημείωσε σημαντική αύξηση μεγεθών.

Το 2007 αποτέλεσε ακόμα μια χρονιά σταθμό στην ανάπτυξη του Ομίλου Εταιρειών Mellon, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου για το 2007 αποτυπώνουν την ανάπτυξη αυτή, με τον συνολικό ενοποιημένο κύκλο εργασιών να φτάνει τα €63,6 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση άνω του 30%. Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσίασαν και τα κέρδη προ φόρων, φτάνοντας σε επίπεδο Ομίλου τα €1,9 εκ., αυξημένα κατά 45% από την προηγούμενη χρήση.

Η συμμετοχή των εταιρειών του εξωτερικού στον κύκλο εργασιών του Ομίλου για το 2007 ήταν 25% περίπου, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα 2 χρόνια.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών της Mellon Technologies έφτασε τα €20,5 εκ., σημειώνοντας συγκρατημένη αύξηση τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και σε επίπεδο κερδών σε σχέση με το 2006.

Συνοπτικά, το 2007 χαρακτηρίστηκε από τις ακόλουθες επιτυχίες:

Γεωγραφική Επέκταση – Νέες Εταιρείες:

Το φθινόπωρο του 2007 ο Όμιλος Εταιρειών Mellon επεκτάθηκε δυναμικά στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης και των χωρών της Βαλτικής, ιδρύοντας στο Κίεβο την Mellon Ukraine, η οποία έχει ήδη αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και υπηρεσιών.

Στα τέλη του 2007 ξεκίνησαν οι διαδικασίες ίδρυσης της Mellon Teknoloji Turkiye στην Τουρκία, την μεγαλύτερη και πιο ώριμη τραπεζική αγορά που έχει δραστηριοποιηθεί ο Όμιλος μέχρι σήμερα.

Επίσης στα τέλη του 2007 η Mellon Οικονομικές Υπηρεσίες, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Mellon και κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών debt management και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, ίδρυσε την BlueSphere, ενισχύοντας τις δραστηριότητές της στον τομέα της ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης πελατών μέσω ενός προηγμένου κέντρου επικοινωνίας (contact center).

Βραβεύσεις

To 2007 δυο εταιρείες του Ομίλου, η MFP και η Mellon Οικονομικές Υπηρεσίες, συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ευρώπης, 2007 Europe’s 500, με την MFP να καταλαμβάνει την 38η θέση.

Η θυγατρική του Ομίλου στη Ρουμανία, Mellon Romania, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία ‘Best Outbound Campaign’ της ενότητας ‘Best of the Best in EMEA’ των Contact Center World Awards, ενώ προκρίθηκε στους 3 καλύτερους σε τέσσερις ακόμα κατηγορίες.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2007, η Mellon Οικονομικές Υπηρεσίες αναδείχθηκε το 2007 στις 20 Επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα στο πλαίσιο του διαγωνισμού Best Workplaces Hellas.

Τέλος το 2007, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Νίκος Πετρακόπουλος, διακρίθηκε στην κατηγορία Entrepreneur of the Year των European Business Awards 2008 με το βραβείο Ruban d’ Honneur.

Το 2008

Παρά το δυσχερές κλίμα που διέπει τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, η περιοχή που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Εταιρειών Mellon συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά, παρουσιάζοντας σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για την περαιτέρω ισχυροποίησή του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, σημαντικό μοχλό ανάπτυξης αποτελούν και οι υπηρεσίες outsourcing που παρέχουν οι εταιρείες του Ομίλου, καθώς οι πελάτες μας βασίζονται σε αυτές για να επιτύχουν τους στόχους τους για αύξηση της κερδοφορίας και της διείσδυσης στις αντίστοιχες γεωγραφικές αγορές.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για το 2008 ο Όμιλος αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με σημαντική αύξηση τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του Ομίλου εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα €100 εκ. το 2008, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική και το 2009. Η ανάπτυξη αυτή αντικατοπτρίζεται και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Όμιλος απασχολεί σήμερα 3200 εργαζομένους, αριθμός ο οποίος εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τους 3500 έως το τέλος του έτους.