Γράφει ο Μάκης Ζώτος

Στόχος να πουλήσει 10 εκατ. τηλέφωνα μέσα στο τρέχον έτος

Με νέες, μειωμένες τιμές,  θα πωλούνται στο εξής οι δύο αναβαθμισμένοι τύποι του iPhone . Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Apple , σε μια προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις της συσκευής iPhone, περίπου ένα χρόνο μετά από την επίσημη κυκλοφορία του στις ΗΠΑ . Μάλιστα η Apple ανακοίνωσε ότι τα νέα μοντέλα θα πωλούνται σε τιμή χαμηλότερη της μισής της πρώτης  έκδοσης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τιμή ενός μοντέλου με μνήμη στα 8 GB  θα διαμορφωθεί στην αγορά των ΗΠΑ, στα 199 δολάρια και του τύπου με μνήμη στα 16 GB στα 299 δολάρια.

Η δραστική, αυτή μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και  στις επιδοτήσεις από τους παροχείς κινητής τηλεφωνίας, που ελπίζουν να βγάλουν κέρδη από τις πωλήσεις μετάδοσης δεδομένων με τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα νέα  αναβαθμισμένα iPhones θα προσφέςρουν πολύ γρηγορότερη περιήγηση στο Διαδίκτυο και θα διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και υπηρεσιών , με στόχο να βάλουν την Apple, ως μεγάλο «παίκτη» και στη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων.

Στα χαρακτηριστικά των νέων iPhones θα περιλαμβάνεται το ενσωματωμένο GPS , που θα μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με τοπικές υπηρεσίες. Ακόμη η διάρκεια της μπαταρίας θα είναι αρκετά μεγαλύτερη και θα εξασφαλίζει έως και 5 ‘ωρες συνεχούς ομιλίας σε δίκτυο 3G και 24 ώρες αναπαραγωγής μουσικής μέσω του ενσωματωμένου mp3 player του τηλεφώνου.