Το Openfund,http://theopenfund.com ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα της τελικής επιλογής των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο λειτουργίας του.


openfund_logoΜετά από εκτενείς διαδικασίες και πολλαπλούς κύκλους ανάδρασης και βελτιώσεων, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την υποβολή της αρχικής πρότασης, αργότερα πλήρους επιχειρηματικού σχεδίου και διεξοδικής συνέντευξης, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το Openfund Launch Day, το οποίο και έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία επιλογής, οι ομάδες συμμετείχαν σε ένα συνεχές πρόγραμμα βελτίωσης των προτάσεών τους, όπου τυπικά η καθεμιά έλαβε ανάδραση όγκου πολλαπλάσιου της αρχικής υποβολής. Η ανάδραση αυτή περιλάμβανε γνώμες ειδικών, μελέτες για τρέχουσες τάσεις της βιομηχανίας, την βιωσιμότητα επιχειρηματικών τομέων, επίσης τεχνικών που εξέτασαν την εφικτότητα και την πολυπλοκότητα κάθε ιδέας, καθώς και απόψεις από καταξιωμένους επιχειρηματίες του χώρου της υψηλής τεχνολογίας.


Με εκκίνηση την 1η Δεκεμβρίου, το Openfund θα εργαστεί στενά μαζί με τις επιλεγμένες ομάδες για την δημιουργία του προϊόντος και το λανσάρισμα των υπηρεσιών τους, παρέχοντας χρηματοδότηση αρχικού σταδίου και εκτενή συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των 4 μηνών που ακολουθούν.


Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των επιλεγμένων εταιρειών:


Crawdout – H Crawdout (http://crawdout.com) φιλοδοξεί να καταστεί ο ευκολότερος τρόπος διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων από κάθε ενδιαφερόμενο, μετατοπίζοντας τον κόπο από τη διοργάνωση στην άθληση καθεαυτή. Οι ιδρυτές της Crawdout, Miroslav Solanka και Peter Crkon κατάγονται από τη Τσεχοσλοβακία και κατοικούν στη Γλασκώβη της Σκωτίας, από όπου και η υπηρεσία θα εκκινήσει την ανάπτυξή της.
Listiki – Η Listiki (http://listiki.com) κατασκευάζει μία καινοτόμο υπηρεσία δημιουργίας λιστών κατάταξης για το καθετί, από τους ίδιους τους χρήστες της. Η ομάδα που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνει η δημιουργία λιστών στο διαδίκτυο, απαρτίζεται από τους Alex Schleifer, Davina Economou και Κωνσταντίνο Δημητριάδη, με έδρα την Λευκωσία και την Αθήνα.
YouScan – Η YouScan (http://youscan.biz) δημιουργεί μία νέα υπηρεσία παρακολούθησης και διαχείρισης της εταιρικής φήμης στο κοινωνικό διαδίκτυο (social web), με αρχική στόχευση τις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές της Ρωσίας και Ουκρανίας. Ιδρυτές είναι οι Alexey Orap, Alexander Demidov & Dimitri Popov με έδρα το Κίεβο και τη Μόσχα.
Fashinating – Η Fashinating (http://fashinating.com) δημιουργεί μία ελκυστική πλατφόρμα κατανάλωσης περιεχομένου μόδας, η εκτενής χρήση της οποίας πρόκειται να παράγει πληθώρα πολύτιμων δεδομένων για τη διεθνή βιομηχανία ένδυσης. Οι Αλέξης Μπάλλας, Μαρία-Λουκία Τζεμπελίκου και Πέτρος Ζιώγας από την Αθήνα έχουν αναλάβει την αποστολή να κάνουν την φιλόδοξη ιδέα τους πραγματικότητα.


Επενδυτές
Το Openfund ξεκινά τη λειτουργία του με βασικό υποστηρικτή και σημαντικό επενδυτή την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των νέων τεχνολογιών. Εταίρος επενδυτής είναι επίσης ο κ. Αντώνης Λυμπέρης, διακεκριμένος επιχειρηματίας και ιδρυτής του ομώνυμου εκδοτικού οργανισμού, υποστηρίζοντας ενεργά τις δραστηριότητες του Openfund ήδη από τον πρώτο κύκλο λειτουργίας του.


Σύνθεση εκτελεστικού σώματος
Τα μέλη του σώματος παρέχουν καθοδήγηση προς τις νέες εταιρείες σε καθημερινή βάση:
Αθανασιάδης Δημήτριος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Αποστολάκης Απόστολος, Επιχειρηματίας, Β e-shop.gr
Δόσιος Γιάννης, VP Marketing, Smilebox (Ουάσινγτον, ΗΠΑ)
Κασσελάκης Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Ξάνθος Σπύρος, Επιχειρηματίας, Pattern Insight (Καλιφόρνια, ΗΠΑ)
Τζιραλής Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Συνδιοργανωτής Open Coffee
Φαρμάκη Τερέζα, Επενδυτής, Τράπεζα Πειραιώς