Aνοίγει τις πύλες της αύριο, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου και μέχρι τις 29 του μήνα, η 23η Διεθνής Έκθεση Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας Infosystem της Helexpo.


infosystem_2009Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 104 εκθέτες, από 15 χώρες: Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ρωσία, Ταϊβάν και Κορέα.


Η μεγαλύτερη, με ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη, έκθεση Πληροφορικής στην Ελλάδα – και πλέον η μοναδική για το 2009, χαρακτηρίζεται από τον νέο καθαρά επιχειρηματικό προσανατολισμό της που καθιερώθηκε από την προηγούμενη διοργάνωση και προσφέρει, όπως ακριβώς επισημαίνει το σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης «Λύσεις Τεχνολογίας για Όλους!», με την υποστήριξη των φορέων ΣΕΠΒΕ, ΣΕΠΕΠΕ, ΣΕΚΤ, ΣΕΤΕΛ και του Δικτύου Διάχυσης Τεχνολογίας «ΠΡΑΞΗ».


Φέτος, μάλιστα, η INFOSYSTEM καινοτομεί περαιτέρω:
– Διοργανώνει Σαλόνι Συστημάτων Ασφαλείας ‘SAFETY & SECURITY’, αυξάνοντας τον αριθμό εκθετών από τον ευρύ κλάδο της πληροφορικής, αλλά και τους επισκέπτες-επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επενδύσουν σε είδη υψηλής τεχνολογίας.
– Αναπτύσσει ακόμη πιο δυναμικό Πρόγραμμα Partenariat και hosted buyers από την Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη για B2B συναντήσεις
– Παρέχει Υπηρεσίες τεχνολογιών αιχμής: Δωρεάν παροχή WiFi, After Expo Market (δικτυακός τόπος που κρατά σ’ επαφή όλους τους εκθέτες κι επισκέπτες μέχρι την επόμενη διοργάνωση), Mobile Invitation (δωρεάν αποστολή πρόσκλησης στο κινητό εμπορικών επισκεπτών), Bluetooth Spot (δωρεάν ‘κατέβασμα’ επιχειρηματικών πληροφοριών στο κινητό κατά τη διάρκεια της έκθεσης). Επίσης, παρέχει δωρεάν συνεδριακή αίθουσα σ’ όλους τους εκθέτες για διοργάνωση corporate event


15ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής
Εξίσου ανανεωμένο είναι το 15ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής, που πλαισιώνει την φετινή INFOSYSTEM και αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο του είδους του στην Ελλάδα. Θέμα του Συνεδρίου είναι οι «Ευκαιρίες ανάκαμψης σε εποχές κρίσης. Σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την επιχείρηση, το φορέα, τον πολίτη» και Keynote Speaker ο κ. Roberto Santoro, Πρόεδρος της European Society of Concurrent Enterprising, που θα απευθύνει ομιλία το πρωί του Σαββάτου, με θέμα «Living Labs, Innovation & Intelligent Communities». Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι επίσης, το πρωί της Παρασκευής, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Υφυπουγός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης και ο Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης – που όπως ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών από την Κυβέρνηση θα μετονομαστεί σε Γενικό Γραμματέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – κ. Στέφανος Γκρίτζαλης.


Με καθαρά πελατοκεντρική φιλοσοφία, φέτος το Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής της INFOSYSTEM φέρνει σ’ επαφή leader της αγοράς, τον ΣΒΒΕ, Επιμελητήρια και διάφορους Σύνδεσμους επαγγελματιών που αποτελούν το αγοραστικό κοινό μεγάλων εταιριών Πληροφορικής και μεταφέρει στον κλάδο το μήνυμα «Τολμείστε στην Εποχή της Κρίσης και Επιχειρείστε Ηλεκτρονικά».


Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, φέτος, το Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής θα μεταδίδεται ζωντανά στο internet από την inventics AE livemedia.gr.


Χορηγοί του 15ου Συνεδρίου Εφαρμογών Πληροφορικής της 23ης INFOSYSTEM είναι οι εταιρείες Space Hellas και OTS και Χορηγός Επικοινωνίας η εφημερίδα «Χρηματιστήριο».


Η παράλληλη διοργάνωση, εξάλλου, φέτος της 23ης INFOSYSTEM με την 7η POLIS προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στην INFOSYSTEM και στο Σαλόνι SAFETY & SECURITY, καθώς παράλληλα με τους επιχειρηματίες των εν λόγω δύο κλάδων θα προσέλθει ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός αγοραστών του Δημόσιου Τομέα, όχι μόνον από την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια, αφού παράλληλα με την Έκθεση POLIS θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η 10η Σύνοδος των Δημάρχων του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (Balcinet) υπό την προεδρία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ.Βασίλη Παπαγεωργόπουλου


Επίσης, η INFOSYSTEM και το Σαλόνι SAFETY & SECURITY μεταφέρονται φέτος στο Περίπτερο των Εθνών (Περίπτερο 6), το οποίο είναι το πλέον σύγχρονο του εκθεσιακού κέντρου και επικοινωνεί με το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», επιτρέποντας εύκολη και αμφίδρομη ροή με το Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής.


Η συγκεκριμένη μετάθεση θα αποβεί προς όφελος των επιχειρηματιών, καθώς αθροίζει επισκέπτες δύο σημαντικών κλαδικών διεθνών εκθέσεων με κοινά ενδιαφέροντα. Το ωράριο λειτουργίας της 23ης INFOSYSTEM είναι την Πέμπτη και Παρασκευή από 12.00 – 21.00 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 11.00 – 21.00 μ.μ.


Χορηγοί Επικοινωνίας της 23ης INFOSYSTEM είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Real Fm, Panorama, ANT1, Palmos, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV, τα περιοδικά Channel Partner και IT Professioanl Security και η έκδοση «Βιβλίο Γραφικών Τεχνών».