360… τρόποι για να χυθεί αίμα

ninjagaidenΟ Ryu Hayabusa επιστρέφει για να εκδικηθεί την φατρία του και να σώσει το ανθρώπινο είδος. Θα τα καταφέρει; Αυτό που σίγουρα καταφέρνει είναι ακόμα ένα χτύπημα στον ανταγωνισμό του Xbox 360, καθώς το παιχνίδι κυκλοφορεί αποκλειστικά για την κονσόλα της Microsoft

Αν αναγκαζόμασταν να ταυτίσουμε το «Ninja Gaiden 2» με μια και μοναδική λέξη, αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα η λέξη «αίμα». Η αρμονία και η ακρίβεια κινήσεων των πολεμικών τεχνών αναμειγνύεται με γερές δόσεις splatter, οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα που δεν συνιστάται για… λιπόψυχους! Ετοιμαστείτε για αναρίθμητους διαμελισμούς αντιπάλων, για εξουδετέρωσή τους με κάθε πιθανό τρόπο που μπορεί να βάλει ο νους σας.

Κάθε χτύπημα, ανάλογα με το όπλο και την θέση σας σε σχέση με τον αντίπαλο, έχει σοβαρή πιθανότητα να στείλει στον αέρα κάποια άλλοτε αναπόσπαστα κομμάτια του εχθρού. Ακόμα, όμως, και αν στερήσετε από ένα ατυχές τέρας για παράδειγμα τα πόδια του, αυτό θα συνεχίσει να σέρνεται προς το μέρος σας με διόλου φιλικές προθέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα πάτημα του κουμπιού «Υ» αρκεί για να εκτελέσετε μια επιβλητική finisher κίνηση και να στείλετε το εκάστοτε κτήνος κοντά στο δημιουργό του. Διαφορετικά, ενδέχεται να σας πλησιάσει και να ανατιναχθεί ως γνήσιος καμικάζι, παίρνοντάς σας μαζί του στο μαρτύριο που το καταδικάσατε.

Το σύστημα μάχης επιτρέπει τόσο στους αρχάριους να αναλάβουν άμεσα δράση, όσο και στους πιο έμπειρους να εκμεταλλευθούν με επιδεξιότητα μια μεγάλη ποικιλία όπλων και επιθετικών κινήσεων. Είναι γεγονός πως ο πρωτοποριακός σχεδιαστής Tomonobu Itagaki της Team Ninja, έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό, δημιουργώντας ένα αξιόλογο παιχνίδι αποκλειστικά για το Xbox 360, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την υπεροπλία της κονσόλας της Microsoft σε τίτλους έναντι του ανταγωνιστή της, του PS3.

Όσον αφορά στο σενάριο, μην περιμένετε όσκαρ πρωτοτυπίας, καθώς το κέντρο βάρους πέφτει στην αδιάκοπη δράση. Ο πρωταγωνιστής Ryu Hayabusa ακολουθεί το μονοπάτι της εκδίκησης και της τιμής των Ninja σε μια σειρά μαχών που εκτυλίσσονται από το Τόκιο ως τη Νέα Υόρκη και τον κάτω κόσμο. Η επιλογή «Ninja Cinema» σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ταινίες μικρού μήκους από τα κατορθώματά σας, ενώ, τέλος, ένα online minigame, σας επιτρέπει κατά μέτωπο αντιπαράθεση με αμέτρητους Ninja από όλο τον πλανήτη!

ΣΥΣΤΗΜΑ

Χ360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5

ΗΧΟΣ: 8,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Microsoft