Τέλος μπήκε στη δικαστική διαμάχη των δύο εταιρειών, που κρατούσε από τον περασμένο Οκτώβριο

Σε συμφωνία κατέληξαν οι εταιρείες Hewlett-Packard Co και Acer, βάζοντας τέλος στο πολύμηνο μπαράζ αγωγών για προσβολή τίτλων ευρεσιτεχνίας.

Όπως αποκαλύπτεται από την άκρως εμπιστευτική συμφωνία των δύο εταιρειών , ΗΡ και Acer καλούνται να αποσύρουν όλες τις αγωγές που κατέθεσαν σε τρία ομοσπονδιακά δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και τα αιτήματά τους για τη διεξαγωγή ερευνών από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Acer κατηγόρησε την Hewlett-Packard Development Co για παραβίαση επτά τίτλων ευρεσιτεχνίας.

Η Hewlett-Packard Development Co από την πλευρά της απάντησε με αγωγή για παραβίαση πατεντών της τον Μάρτιο και διεκδίκησε επιβολή απαγόρευσης των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην αμερικάνικη αγορά από την Acer και τη θυγατρική της εταιρία στις ΗΠΑ, Acer America.

Οι επίμαχοι τίτλοι ευρεσιτεχνίας αφορούν την τεχνολογία ανάγνωσης /εγγραφής οπτικών οδηγών, την τεχνολογία διαχείρισης της ενέργειας στα σημειωματάρια και τον μηχανισμό του ψηφιακού ζυγού τροφοδοσίας σταθερού δυναμικού.

«Ο αντίκτυπος της διευθέτησης δεν είναι μεγάλος και πιστεύουμε ότι τόσο η Acer όσο και η Hewlett-Packard θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στο σκληρό πυρήνα των επιχειρήσεων τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Acer, η οποία θεωρείται μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις στον τομέα της κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών.