Συνεχιζόμενη θετική εξέλιξη των μεγεθών του και ιδιαίτερα της λειτουργικής του κερδοφορίας παρουσίασε ο Όμιλος της Singular Logic κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2009.


singular-logicΣυγκεκριμένα, αύξηση περίπου 1% παρουσίασε ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών που ανήλθε σε 70εκ. ευρώ έναντι των 69,5εκ. ευρώ κατά το εννιάμηνο του 2008. Τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 12% και ανήλθαν σε 10,4 εκ. ευρώ έναντι 9,2 εκ. ευρώ κατά το εννιάμηνο του 2008.


Τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε 6,8 εκ. ευρώ έναντι 5,7 εκ. ευρώ κατά το εννιάμηνο του 2008. Τα αποτελέσματα μετά φόρων βελτιώθηκαν κατά 0,8 εκ. ευρώ και ανήλθαν σε 4,8 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη συνεχιζόμενη Διεθνή Οικονομική κρίση, αλλά και την απουσία οιασδήποτε προόδου στην εξέλιξη παλιών ή την προώθηση νέων Έργων στο Δημόσιο Τομέα λόγω των Εθνικών Εκλογών, ο Όμιλος SingularLogic διατήρησε τα έσοδά του, ενώ ταυτόχρονα βελτίωσε σημαντικά την κερδοφορία του, σαν αποτέλεσμα τόσο της αυξημένης παραγωγικότητας των πόρων, όσο και της αναδιοργάνωσης της βάσης κόστους σε όλες τις λειτουργίες.


Στην αγορά του μεγάλου Ιδιωτικού τομέα ο Όμιλος διεύρυνε την πελατειακή του βάση, με την ανάληψη σημαντικών έργων σε νέους αλλά και υπάρχοντες πελάτες (Eurobank, Forthnet, Multirama, Olympic Air, Pizza Hut, Public, Telefonica, Vivartia, Wind, Όμιλος Υγεία). Στην αγορά των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο Όμιλος διεύρυνε την πελατειακή του βάση με την απόκτηση 2.291 νέων πελατών και 4.074 ενεργοποιήσεων εφαρμογών λογισμικού.


Ταυτόχρονα ο Όμιλος συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών με προτεραιότητα στα προϊόντα που διαθέτουν τη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά, ενώ παράλληλα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια πολύ μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία λογισμικού επόμενης γενιάς.


Τέλος στο Δημόσιο Τομέα, ο Όμιλος διεξήγαγε με απόλυτη επιτυχία, τη συγκέντρωση και μετάδοση των εθνικών εκλογών εφαρμόζοντας ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των Αποτελεσμάτων μέσω κινητού (SRT: Secure Results Transmission), ενώ ολοκλήρωσε μεγάλα και σύνθετα έργα πληροφορικής, όπως την Ηλεκτρονική Πολεοδομία Ι, το Κτηματολόγιο, τον Οίκο Ναύτου και την ΕΜΥ.