Στο ετήσιο συνέδριο VISIT η Fujitsu ανακοίνωσε τη διάθεση της «Υποδομής ως Υπηρεσία» “Infrastructure-as-a-Service (IaaS)”, προσφέροντας ολοκληρωμένες εταιρικές λύσεις.


fujitsu-logoΣυγκεκριμένα, η Fujitsu προσθέτει το “Infrastructure-as-a-Service for Server” στο ανώτατο επίπεδο των Δυναμικών Υποδομών της. Επιπλέον, η Fujitsu και η NetApp ανακοίνωσαν την εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε παγκόσμιο επίπεδο και προχωρούν στην ανάπτυξη κοινών ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών, που θα προσφέρουν στους κοινούς πελάτες τους μεγαλύτερη αξία και αποδοτικότητα στις υποδομές τους στην Πληροφορική.


Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς για μείωση του κόστους και ευελιξία σε περιόδους οικονομικής ανασφάλειας και παρακολουθώντας τις τάσεις του virtualization και του cloud computing, η Fujitsu ολοκληρώνει την μετατροπή της σε ένα παγκόσμιο προμηθευτή λύσεων Πληροφορικής, με Χαρτοφυλάκιο τριών επιπέδων: Δυναμικές Υποδομές, Υπηρεσίες Εφαρμογών και Επιχειρηματικές Υπηρεσίες.


Νέα Προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες
Περισσότεροι από 6.000 πελάτες από όλον τον κόσμο συμμετέχουν στο διήμερο συνέδριο της FUJITSU, VISIT09. H εκδήλωση επικεντρώνεται σε θέματα όπως οι τάσεις της Πληροφορικής και συζητούνται οι τελευταίες καινοτομίες και καίρια ζητήματα, όπως Utility computing και η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα της virtualization, με κεντρικούς ομιλητές από τη FUJITSU και τους συνεργάτες της, όπως η Intel, η SAP και η NetApp.


Η Fujitsu και η NetApp συνεργάζονται για την ενσωμάτωση του λογισμικού για storage management της NetApp στο λογισμικό διαχείρισης πόρων της Fujitsu, που διαχειρίζεται δυναμικά servers, δίκτυο, αποθηκευτικά συστήματα, σε ένα “λογικό” σύστημα πλατφορμών, ώστε να «τρέχουν» applications on demand. Οι εταιρίες, επίσης, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν μία κοινή παγκόσμια στρατηγική στην αγορά, η οποία θα περιλαμβάνει και συμπληρωματικά προϊόντα. Επιβεβαιώθηκε δε η πλήρης ενοποίηση των προϊόντων της NetApp V-Series με τα συστήματα αποθήκευσης της Fujitsu ETERNUS.


To Infrastructure-as-a-Service for Server προσφέρει ευελιξία στο cloud computing To “Infrastructure-as-a-Service for Server” αποτελεί την αιχμή του δόρατος για υπηρεσίες για private cloud computing. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών για μεγαλύτερη ευελιξία κόστους, επιτρέποντάς σε αυτές να απελευθερώσουν κεφάλαια τα οποία είναι δεσμευμένα σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού και να στραφούν σε ένα ευέλικτο μοντέλο “pay-per-use” για την επεξεργαστική ισχύ των server – με servers εγκατεστημένους σε εξειδικευμένα και κατασκευασμένα για αυτόν τον σκοπό και ασφαλή data centers της Fujitsu. Οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν το προσωπικό τους set up, μέσω του FUJITSU “Infrastructure-as-a-Service” portal. Η σύνδεση του δικτύου με τους πόρους του διακομιστή γίνεται μέσω μιας ασφαλούς VPN σύνδεσης στο internet, αντί για την μέχρι τώρα δικτυακή σύνδεση με το server room. Η υπηρεσία είναι άμεσα διαθέσιμη.


ETERNUS DX με συστήματα Mid-Range και Enterprise
Δύο νέα προϊόντα αποθήκευσης ενισχύουν τη σειρά ETERNUS: H μεσαίας κατηγορίας ETERNUS DX400 και η enterprise σειρά ETERNUS DX8000. Τα νέα προϊόντα προσφέρουν κορυφαία επεκτασιμότητα και λειτουργική αποδοτικότητα, ενώ η ανακοίνωση αποτελεί ορόσημο στην εδραίωση της παγκόσμιας σειράς προϊόντων αποθήκευσης της FUJITSU υπό την επωνυμία ETERNUS. Από entry level έως high end συστήματα, μέχρι και virtual tape appliances, το παγκόσμιο brand ETERNUS είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, ποιότητας και επιδόσεων.


Managed Workplace για τα Windows 7
Οι υπηρεσίες για Managed Workplace (Διαχεριζόμενη Υποδομή Γραφείου) της FUJITSU έχει ανανεωθεί για να παρέχει στους πελάτες ευέλικτη μετάβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα των Windows 7, προσφέροντας προηγμένες τεχνολογίες και δυνατότητες μείωσης κόστους. Οι υπηρεσίες Managed Workplace περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες για τη διαχείριση σε όλο τον κύκλο ζωής των σταθερών και φορητών υπολογιστών γραφείου – από τη φάση παροχής συμβουλών και προμήθειας μέχρι τη φάση της αντικατάστασης – σύμφωνα με τα περιβαλλοντικά πρότυπα και τη διαγραφή των κρίσιμων δεδομένων της εταιρίας.


Η Fujitsu παρουσιάζει το concept “Zero Client”
Το “Zero Client”, είναι μια εύκολη στη χρήση και έξυπνη «οθόνη» που παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κόστους για οργανισμούς με μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας. Η καινοτόμος αυτή λύση προχωρά ένα βήμα πιο πέρα από τις προηγούμενες προσεγγίσεις της αγοράς, για πλήρως virtualized τερματικά και αντιπροσωπεύει την ιδανική σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας και απλότητας.


Νέα high end BS2000 mainframe
Δύο νέα high end μοντέλα servers, εισήχθησαν στην οικογένεια του BS2000 mainframe. Τα νέα S175 και S210 BS (Business Server) για επιχειρήσεις προσφέρουν στους πελάτες νέες ευκαιρίες consolidation για φυσικά και εικονικά συστήματα. Δίνοντας απάντηση στην απαίτηση για ακόμα υψηλότερη απόδοση, τα νέα S175 and S210 είναι εφοδιασμένα με τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή Intel 65nm, για την αύξηση των επιδόσεων έως και 20%. Επιπλέον, η Fujitsu παρουσιάζει οκτώ νέα μοντέλα προσθέτοντας εκτεταμένες λειτουργίες virtualization για τη μεσαία σειρά των business server SQ100.