Η Entersoft ολοκλήρωσε την εξαγορά του 95,38 % των μετοχών της εταιρείας Retail Link, από την εταιρεία ΖΗΝΩΝ Τεχνολογίες Αυτοματισμών Α.Ε., θυγατρική της εισηγμένης ΖΗΝΩΝ Α.Ε.


entersoftΤο συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 448.881,81 ευρώ και καταβλήθηκε σε μετρητά. Είναι η δεύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Entersoft Α.Ε. εφέτος, μετά από αυτή της Nova Consulting που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2009.


Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η Entersoft Α.Ε. εισέρχεται δυναμικά στην αγορά της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-Invoicing) και ηλεκτρονικής ανταλλαγής παραστατικών (e-Ordering) μέσω Internet, καθώς και στην αγορά παροχής λογισμικού εφοδιαστικής αλυσίδας ως υπηρεσία από το διαδίκτυο (Software as a Service). Και οι δύο αυτοί τομείς αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.


Στο πελατολόγιο της Retail Link Α.Ε. συμπεριλαμβάνονται γνωστές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς και προμηθευτές αυτών, στους οποίους η εταιρεία παρέχει τις παραπάνω υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Super Market Βερόπουλος, Γαλαξίας, «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ» Βασιλόπουλος, Carrefour, Σκλαβενίτης, Μασούτης, Ατλάντικ και οι προμηθευτές αυτών KRAFT FOODS Hellas, RILKEN, SCA HYGIENE, BOLTON Hellas, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, BIC BIOLEX, MISCO Barilla, AGRINO, L’OREAL Hellas, Johnson & Johnson, ΕΛΓΕΚΑ και πολλοί άλλοι.


Η Retail Link Α.Ε. απασχολεί 13 άτομα, και στις 31/12/2008 είχε Ίδια Κεφάλαια ύψους 86.469,02 ευρώ, μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ενώ ο Κύκλος Εργασιών της ήταν 644.795,42 ευρώ. Τα οικονομικά της αποτελέσματα αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τα αποτελέσματα της Entersoft Α.Ε. από την ερχόμενη χρονιά, αφού πέραν της αναπτυξιακής προοπτικής της Retail Link Α.Ε., η Entersoft Α.Ε. προσδοκά θετικά αποτελέσματα και από την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη του πελατολογίου τους.