Μέσω του πρωτοποριακού κουμπαρά iPig -και με τρόπο μοναδικά διασκεδαστικό- τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της αποταμίευσης και τη χρησιμότητά της στην καθημερινότητα.


ipigworld01Ο Pig δεν είναι ένας συνηθισμένος κουμπαράς. Έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τα κέρματα που αποταμιεύονται, ενώ παράλληλα συνδέεται με τον Η/Υ και δίνει πρόσβαση στον μαγικό κόσμο του iPigWorld. Ο iPigWorld είναι ένα νέο MMOG video game (Massively Multiplayer Online Game), ένας μαγικός κόσμος μέσα στον οποίο ζούν όλοι οι Pig.


Μέσα στον iPigWorld, τα παιδιά -με τη μορφή ενός ηλεκτρονικού κατοικιδίου- μπορούν να συμμετάσχουν στην φανταστικότερη online κοινότητα και να πάρουν μέρος σε διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Με τα χρήματα που αποταμιευόνται στον κουμπαρά Pig, τα παιδιά κερδίζουν πόντους μέσα στον iPigWorld για να φροντίσουν τον Pig, να διακοσμήσουν το δικό τους σπίτι, αλλά και να αγοράσουν πραγματικά προϊόντα.


ipigworld02Το μοναδικό design του κουμπαρά PIG, που το καθιστά να λειτουργεί ως gadget, έχει σχεδιαστεί στην Ελλάδα και προσφέρεται σε 3 χρώματα (Μαύρο, Ροζ, Μπλε). Έχει αποκτήσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τα κέρματα του Ευρώ καθώς και να λειτουργεί ως ρολόι-ξυπνητήρι. Έχοντας αποκτήσει τον κουμπαρά Pig, γίνεσαι αυτόματα μέλος του video game iPigWorld.


Video Game iPigWorld (MMOG)
O iPigWorld είναι ένα νέο MMOG video game (Massively Multiplayer Online Game) που σχεδιάστηκε και αυτό στην Ελλάδα, ειδικά μελετημένο για παιδιά 6-14 ετών. Μέσα στον iPigWorld, τα παιδιά μπορούν:
• Να κερδίζουν πόντους (coinks) με βάση τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει στον κουμπαρά PIG.
• Με τους κερδισμένους πόντους να φροντίζουν το ηλεκτρονικό τους κατοικίδιο, να αποκτούν PigoHouses και PigoAccessories.
• Να επικοινωνούν με ασφάλεια με άλλους online PigoFriends και να συμμετέχουν στην κοινότητα.
• Να επισκεφτούν τα 4 θεματικά χωριά (Music Village, Cinema Village, Games Village, Shopping Village) και να διασκεδάσουν με αμέτρητα flash games, μουσικά videoclip και κινηματογραφικά trailer, τα οποία ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.
• Να αγοράσουν με έναν πραγματικά καινοτόμο τρόπο τα αγαπημένα τους προϊόντα (βιβλία, παιχνίδια, CD, κ.τ.λ.)!


Εκπαιδευτικός Χαρακτήρας
ipigworld03Σε πρώτο επίπεδο, ο Pig φιλοδοξεί να μετατρέψει τη διαδικασία της αποταμίευσης σε παιχνίδι. Γνωρίζουμε όλοι μας το βαθμό δυσκολίας και αυτοπειθαρχίας που απαιτεί η συστηματική αποταμίευση. Η διαδικασία αυτή διευκολύνεται, υποβοηθάται και υποκινείται αφού το παιδί χρησιμοποιώντας τον κουμπαρά Pig μπορεί να δει στην οθόνη LCD το συνολικό ποσό των χρημάτων που έχει συγκεντρώσει και επιβραβεύεται κερδίζοντας πόντους (coinks). Οι πόντοι χρησιμοποιούνται μέσα στον iPigWorld διασκεδάζοντας, παίζοντας και φροντίζοντας τον Pig.


Σε δεύτερο επίπεδο, αναπτύσσει την έννοια της αποταμίευσης και μέσω αυτής το παιδί εκπαιδεύεται να θέτει στόχους και να διαχειρίζεται τις επιθυμίες του σχετικά με τί είναι περιττό και τί είναι χρήσιμο. Εδώ εισέρχεται η επιλογή πραγματικών αγορών μέσω του iPigWorld. Όταν το παιδί μπαίνει στο shopping mall του iPigWorld και εφόσον έχει συγκεντρώσει στον κουμπαρά του τα απαιτούμενα χρήματα, μπορεί να επιλέξει κάποιο προϊόν που θέλει να αγοράσει από τις προεγγεκριμένες κατηγορίες που προβάλλονται (βιβλία, παιχνίδια, κ.τ.λ.), σε αποκλειστικές συνεργασίες με εμπόρους λιανικής πώλησης. Όταν κάνει την επιλογή του και για να ολοκληρωθεί η αγορά, ο γονέας λαμβάνει email που περιγράφει το προϊόν που επέλεξε το παιδί και το κόστος της αγοράς. Ο γονέας καλείται να επιβεβαιώσει ότι επιτρέπει την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος και είτε με την πιστωτική του κάρτα είτε με παραλαβή από το κατάστημα, ουσιαστικά πραγματοποιεί την αγορά εκείνη τη στιγμή.


Σε τρίτο επίπεδο, το παιδί όταν βρίσκεται μέσα στον iPigWorld, πρέπει να φροντίσει το εικονικό του κατοικίδιο (Pig) ώστε οι μπάρες ενέργειάς του να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Έτσι μαθαίνει πώς να ξοδεύει σωστά τα coinks του (υγιές – μη υγιές φαγητό, σπίτια, έπιπλα) ώστε να διατηρεί χαρούμενο τον Pig του.


Ασφάλεια
Παρέχονται στους γονείς τα παρακάτω μέτρα ασφάλειας:
• Όχι ελεύθερη συζήτηση (free chat) μεταξύ παιδιών. ΜΟΝΟ με προκαθορισμένες φράσεις.
• Ένδειξη σχετικά με την ώρα σύνδεσης και το χρόνο παραμονής μέσα στον κόσμο.
• Δυνατότητα ελέγχου και περιορισμού του συνολικού ημερήσιου χρόνου χρήσης του iPigWorld.
• Προεγκεκριμένα προϊόντα και βίντεο μουσικής, ταινιών και παιχνιδιών.
• O iPigWorld είναι ένα stand-alone application, οπότε ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης περιήγησης στο internet.
• Δυνατότητα απόρριψης πραγματικών αγορών.
• ΟΧΙ online χρηματικές συναλλαγές από τα παιδιά.
• Η αίτηση του παιδιού για εγγραφή, πραγματοποιείται μόνο μετά τη συγκατάθεση του γονιού.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΑΘΩΝ (παιχνίδια, βιβλία, κ.λ.π.)
Ο iPigWorld παρέχει την δυνατότητα και για πραγματικές αγορές!
• Η διαδικασία από την πλευρά του παιδιού:
1. Το παιδί μπαίνει στο shopping mall του iPigWorld και επιλέγει κάποιο αληθινό προϊόν, π.χ. ένα βιβλίο ή ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
2. Εφόσον έχει συγκεντρώσει στον κουμπαρά του τα απαιτούμενα χρήματα, επιλέγει να ολοκληρωθεί η αγορά.


• Η διαδικασία από την πλευρά του γονιού:
1. Εκείνη τη στιγμή ο γονέας λαμβάνει email που τον ενημερώνει ότι το παιδί του έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό στον κουμπαρά του για να αγοράσει το εν λόγω προϊόν.
2. Ο γονέας -εφόσον ενημερωθεί για το προϊόν- έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει ή να απορρίψει την παραγγελία.
3. Αν την εγκρίνει, πραγματοποιεί ο ίδιος την αγορά online, ή επισκέπτεται το αντίστοιχο κατάστημα.
4. Μετά την πραγματοποίηση της αγοράς, το υπόλοιπο που εμφανίζεται και στις δύο οθόνες (κουμπαράς, υπολογιστής) είναι ανανεωμένο.
5. Τέλος, ο γονέας θα ανοίξει το πορτάκι του κουμπαρά βάζοντας τον τετραψήφιο κωδικό που μόνο εκείνος γνωρίζει και θα αφαιρέσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στο ποσό που ξοδεύτηκε για την αγορά.