Αγωγή κατά των Starbucks κατέθεσε η T-Mobile, με την κατηγορία του αθέμιτου ανταγωνισμού και της αθέτησης συμφωνίας

Στα δικαστήρια οδηγεί τη γνωστή αλυσίδα καφετεριών, Starbucks, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile USA,  αξιώνοντας σημαντική χρηματική αποζημίωση.

Η εταιρεία Starbucks, κατηγορείται για μυστική συμφωνία με την AT&T προκειμένου η τελευταία να προσφέρει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ wi-fi, πράξη που ταυτοχρόνως αποτελεί αθέτηση της αποκλειστικής συμφωνίας που είχε συνάψει με την T-Mobile.

Στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η T-Mobile υποστηρίζει ότι η αλυσίδα Starbucks και ο πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών AT&T αθέτησαν συμφωνία που είχαν συνάψει νωρίτερα οι τρεις εταιρείες για τον τρόπο αλλαγής της συνεργασίας του Starbucks με την T-Mobile σε μια νέα συμφωνία με την AT&T.

Πλέον η T-Mobile απαιτεί αποζημίωση αφού κατηγορεί την αμερικανική αλυσίδα καφετεριών για παραβίαση συμβολαίου και αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Η T-Mobile προέβη σε μια σημαντική επένδυση στην τεχνολογία και στην υποδομή για την παροχή δωρεάν ίντερνετ σε χιλιάδες καταστήματα Starbucks στις Ηνωμένες Πολιτείες», τονίζει η Τ-Mobile σε σχετικό απόσπασμα της αγωγής της.